Sunnuntaina tarjoutui tilaisuus tutustua naapuripitäjän tulentekopaikkoihin työkaveri Tommen ja Samu-koiran kanssa. Hyppäsin oitis kyytiin kun retkeä tarjottiin ja ensimmäisenä kohteena oli Ämmänväärän piston varressa oleva Nokikanakerhon laavu. Komeaa vihreää ulkovuorta avokeilapontilla oli löytynyt tämän isohkon laavun verhoukseen ja tuonne en olisi kyllä yksin osannut.

005.jpg

Täältä matka jatkui muutama ketunpyytäjä ja hirvimies puhutellen Saarenperän tuulipuiston alueelle ja päivän pääkohteeseen Kitinkallion kodalle. Kallion päällä kuivalla paikalla oli tämä entinen pressukota joka oli tuunattu hyvään kuntoon ja savut nousivat nöyrästi huuvan kautta ylös hormiin. Yhdessä kuvassa on hirven pääkallo. Lapiosarvetkin siinä on joskus ollut, mutta joku on sahannut sarvet irti ja vienyt mennessään, eli varastanut ne.

008.jpg

007.jpg

012.jpg

014.jpg

011.jpg

015.jpg

010.jpg

Retken kolmas kohde oli mielenkiintoinen omatekoinen pyörivä laavu, jossa oli hyödynnetty kuorma-auton osia ja tuo tynnyristä tehty tulipesä liikkuu mukana samalla kun laavua kääntää ja se liikkuu helposti yhdenkin miehen voimin.

016.jpg

017.jpg

Nokikanakerhon laavu ei ollut ihan Ämmänväärän tien varressa. Taitaa olla tuossa nuolen kohdalla. Ainakin oli vasemmalla puolen tietä ja jalan piti mennä loppumatka.

IMG_0471%20%282%29.jpg

Pyörivälle laavulle mentiin myös polkua pitkin Järvitien varresta. Ihan tarkkaa paikkaa en kyllä osaa karttaan merkitä. Jossakin tuossa Järviräme sanan alla kuitenkin.

IMG_0470%20%282%29.jpg

Kitinkallion kota on kiva paikka, jos ei anna tuulivoimaloiden suhinan häiritä ja autolla pääsee noin sadan metrin päähän.

IMG_0469%20%282%29.jpg