Otsikko kertoo eilisen kilpailun kisasuoritusten määrän seuramme edustajien osalta. Olisikohan arviolta 70 prossaa niistä palkittu valkoisin valoin. Tytöt ja naiset perinteisesti kisan avasivat ja peräti 12 nostajan voimin. Jossu lähti kisassaan harjoittelemaan kaavaa, jolla tytön on PM-nostoissakin tarkoitus edetä. Ysikympin yhteistulos oli haussa, mutta yli valunut nelikymppinen tempauksessa ja hylätty viidenkympin työntö ei ihan toivottua tulosta antanut. Voittotulos nelikasissa riitti kuitenkin naisten SM-rajan (85kg) rikkomiseen ja näin Jossu jo varhaisessa vaiheessa hankki osanotto-oikeuden maaliskuun kisoihin Rovaniemelle. Johanna hoiteli voiton kotiin viiskolmosista ja kaksvitosen temppu onnistui tällä kertaa myös kisatilanteessa. Työnnössä nousikin sitten komeasti ja tyylikkäästi nelikymppinen ja yhteistulokseksi tuli jo mukava lukema, eli 65 kiloa.

 Maria kävi tekemässä tuloksen viiskasiin (N) ensimmäistä kertaa hörpäten ennen punnitusta puolitoista litraa juissia tai jotain "asiamehua" mahaansa painolastiksi. En tiedä auttoiko se vai mikä, mutta lavalla romu liikkui iloisesti ja 110 (48+62) kilon raja meni ensimmäisen kerran rikki kilpailussa. Sarjavoitto tuli siinä sivussa Kajaanin tytön saatua vaivaisen kilon verran heikomman yhteistuloksen. Eki tempaisi komeasti kilon päähän rekastaan eli viisseiskan, mutta työnnössä alaselän pito-ongelmat haittasivat ja alkupainoon (69kg) oli tyytyminen. Ykkössija kuitenkin sarjassa N 63.

 P-17v sarjoihin löytyi porukastamme neljä osallistujaa. Miika ja djAnt hoitelivat viiskutosen kaksoisvoiton Töysän tyyliin uusintana ja tällä kertaa Miika pisti työnnössä seiskavitosen vakuuttavasti suorille käsille kasaten näin yhteensä 130 kiloa. Antti paranteli myös viikontakaista tulostaan ja lähestyi jo omia ennätyksiään. Hopeaa pojalle kouraan tuloksin 35+45.

 Kuuskakkosissa Mile oli hiukan alavireinen. Tempaustulos 70 ei kuitenkaan koko totuutta kerro, sillä lämmittelypuolella seiskaviitonen liikkui ihan iloisesti, mutta ehkä kova korotus aloituksen jälkeen (11kg) oli kuitenkin tällä kertaa liikaa. Työntämällä nousi kuitenkin rajusti runtaten ysikymppi ja näillä kiloilla (70+90) kakkossija Jumaan jälkeen. Jaakko esiintyi edukseen kuusysissä ja 150 kiloa oli päivän tulos, johon sisältyi myös oma tempausennätys (67kg). Lisäksi sarjassa olleet kolme nuorta haastajaa pysyivät reilusti Jaakon selän takana.

 Ana ja Hanski olivat kolmannen eli miesten ryhmän nostajamme ja molemmat kilpailivat yhtä sarjaa ylempänä kuin normaalisti. Kevyesti harjoitelleenakin Ana onnistui tempauksessa komeasti (79kg) , mutta työnnössä rauta oli jo aika painavaa ja ysikympin alkupaino jäi tulokseksi ja kakkossija kuusysistä, samoin kuin tuli Hanskille seiskaseiskasta. Mies taituroi kuuden putken erikoisella kilon korotus taktiikallaan ja päätyi tällä kertaa lopputulokseen 162kg (74+88) Nousukunto siis veteraanillamme jatkuu.

 Joukkuekilpailusta saimme mukaan ykköspystin, joka on jo punttisalille kiikutettu, mutta vähän haikein tunnelmin Oulusta pois ajelimme, kun järjestävän seuran edustajat arvelivat, että viimeisen kerran näissä merkeissä Oulussa ainakin toistaiseksi nostettiin ja Pyrintö seurana lopettaisi kilpailutoiminnan ensi vuoden vaihteessa. Toivottavasti Kempele pystyy tämän aukon Suomen painonnostokartalla paikkaamaan sillä kovin vähänä ovat Suomessa tällä hetkellä seurat joissa aktiivista harjoittelu- ja kilpailutoimintaa järjestetään.

 

  

229076.jpg