Kuvassa se sitten vihoviimein komeilee. Punttiporukkamme vuosikaudet haaveena olleen verkkapuvun selkäpuolen yhdistetty laji- ja seuratunnus upouutta edustusasua komistamassa. Etupuolelta löytyy sitten kuuden paikallisen yrityksen mainokset, joiden taloudellinen tuki hankkeemme mahdollisti. Nöyrä kiitokseni omasta ja nostoporukan puolesta Tenholle, Pertille, Timolle, Enskalle, Katille ja Matille.

 Samantien kun ensimmäiset puvut sain mainospainosta saimme myös illalla harjoituksen alkuun Rovaniemelle lähtevän porukan kasaan ja kuvatuksi Kisailijoiden kesälehteä varten päätoimittaja Vesan toimesta. Saavatpahan sponsorit lähes välittömästi vastinetta rahoilleen, kun 5500 kappaleen painos lehteä valmistuu kesäkuun alussa ja kotikaupunkiin ja osin lähikuntiinkin jaetaan.

 Harjoituksissa parasta kuntoa esitti Tuomas, joka ysikympin työnsi varsin vaivattomasti suorille käsille. Saman romun oli Sami aamupäivällä kesyttänyt omissa treeneissään kaavalla 2+1 ja tyytyväiseltä vaikutti hitsaaja, kun sattumalta kesken harkkojen soittelin ja kuulumisia kyselin. Poika pääseekin kuntoaan kokeilemaan jo lauantaina Lohtajalle, kun paikallinen Mikko oli päättänyt pistää pystyy ylläri-pk-kisat. Jossun ja Antin viimeistelytreenit sujuivat myös hyvällä sykkeellä ja hymyssä suin molemmat tempaisivat ja työnsivät suurin piirtein tulevien kisojen alkupainoihin saakka. Itse en rautoihin kajonnut. Maria sentään Johannan seuraksi samoilla romuilla rymisteli.

 Virkistävässä vesisateessa, piristävässä kuuden asteen lämmössä ja iltaväsyn karistavassa tuulenviimassa kävin sitten vielä yhdeksän jälkeen Mustannevan risteyksestä Iso-Ojan piston päähän ja takaisin kävelemässä saunanaluslenkin ja kummasti se taas liike pisti veren kiertämään ja säi väsymyksen pois kaikkoamaan. Säästä johtuen oli luonnossa varsin hiljaista. Lehtokurppapariskunta sentään kävi seuraksi ylilentoja suorittamassa ja omiaan toisilleen sipisemässä. Yhden uuden muuttolinnun äänen toki tänään aiemmin illalla Rautiossa kuulin kun "hjii tju ti-tiu" kaikui rantalepikosta seurantalon pihalle saakka. Tämän punavarpusen toistaman sävelenpätkän on joku koiranleuka vääntänyt selkokieliseen muotoon: "Onko piialla vilu?" Ei mikään tyhmä kysymys tältä kauniilta talitiaisen kokoiselta pikkulinnulta kalseana toukokuun iltana.

89616.jpg