Kahtena perättäisenä päivänä satanut vesi ja yöpakkasten loppuminen ovat saaneet neljän päivän aikana jo aikamoisen muutoksen joen virtaamaan. Patoarkut ovat vielä reilusti näkyvillä, mutta eivät varmaankaan enää monta päivää, varsinkaan jos sää jatkuu tämän päivän kaltaisena lähipäivinä.

 Yli kymmenpäinen peippoparvi oli myös saapunut tänään takapihalle tiaisten kanssa ravinnosta kisaamaan. Mustarastaskin loikki tasajalkaa pitkin tannerta ja työmatkalla näkyi kurkipariskunta seistä töröttävän nilkkaa myöten sohjossa Raution pelloilla. Helponlaista on maalla joskus lintubongarin elämä. Verhot vain auki ja kahvikuppi kädessä höyryten voi luontoa ruudun takaa ihailla.

 Illalla kävimme vielä seuralla viimeiset verkkapukusovitukset teettämässä ja tilattavien pukujen määrä kohosi tasan neljäänkymmeneen. Huomenna on sitten itse tilauksen aika. Hetken aikaa istuimme myös kuuntelemassa Unkarilaisen ystävyyskylämme Kövagoszölösin kuulumisia ja myöskin lyhyt videonpätkä oli tarjolla kylän elämästä. Salilla oli isojen poikien kädenvääntöilta ja sieltä pysyin tänään kaukana.

66751.jpg