Hieman kuvaa eilisen kilpailun esittelytilanteesta. Ihan koko komeaa riviä en saanut kuvaan tallennettua, mutta ainakin puolet vajaasta kolmestakymmenestä eilen kisanneesta nostajasta. Painonnosto kilpailumielessäkään ei vaadi mitään erityistä ruumiinrakennetta ja kuten otoskin kertoo nostajat eivät todellakaan ole kuin samasta muotista valettuja.

 Yhdeksän kisailijaa ilmoitetusta kymmenestä tuosta rivistä löytyy, vain Pulkkisten tyttö sen verran nilkuttu venähtänyttä nilkkaa, että päätti sitä ainakin Ouluun asti säästellä. Porukan nuoremmat tytöt ja naiset eivät sitten kisassa juuri nilkuttaneetkaan, vaan tekivät runsaasti omia ennätyksiään, hyviä yrityksiä niistä ja kauden parhaita tuloksia.

 17v-tyttöjen alimmassa sarjassa (44kg) Julia sijoittui kakkoseksi tuloksin 19+27. Työntöenkka meni kilolla ylöspäin vaikka meneväinen Iitu ei kovin paljoa ole ehtinyt harjoittelemaankaan.. Nelikasissa Jossulle kuormattiin viimeiseen tempaukseen uusi kymmenluku (40) ensimmäistä kertaa ja täysin kohdallaan ollut nosto näytti lavan reunalta jopa helpolta tytön pois poimia. Työntökin onnistui nelikasin arvoisesti ja näin naisten SM-raja (85kg/n.48kg) ylittyi ensimmäisen kerran ja peräti kolmella kilolla. Tasaluvun kasasi myös Johanna, mutta yhteistuloksen muodossa (60kg) voittaen samalla sarjan T.53kg. Omat enkat se vaati molempiin nostomuotoihin (23+37) ja tempaukseen jäi vielä parantamisenkin varaa. Tatun kisoissa varmaankin kaksvitonen jo tarttuu Tyngän tytölle kohdalleen.

 Naisten kisassa sarjassa 53 kiloa Maria hyökkäsi jälleen tiukasti omia ennätyksiään vastaan. Viimeisiin nostoihin oli kuormattuna peräti 49 ja 63, mutta täpärästi ne vielä epäonnistuivat. Varma noin 105 kilon tasainen kunto kyllä kertoo siitä että kohta on enkkojen pakko nuoren naisen edessä taipua. Voittotulos ennenkin Töysässä käyneellä Marialla eilen 46+60=106kg. Kahta sarjaa ylempänä jyräsi nopeasti hyvään kuntoon päässyt Eki kovan voittotuloksen 128kg (56+72) ja seiskavitosen rinnallevedosta ei asennetta todellakaan puuttunut. Kova romu monelle miehellekin.

 Poikia ei Etelä-Pohojanmaalle saatu mukaan kuin kolme kappaletta. Markkinahumussa taisivat olla osittain nuoret uroot. Viiskutoseen löytyi kuitenkin kaksikin kisailijaa. Miika korjasi voiton tuloksin (52+68) Samainen seiskaviitonen kuin Ekilläkin teki tenän kaksi kertaa ylöstyönnössä vaikka suht helposti rinnalle tulikin. Antti (se dj.) oli hyvänä kakkosena (33+45). Tempaus vielä haki vähän rataansa, mutta työntöä nuori mies rytmitteli tyylikkäästi, niin kuin tiskijukan kuuluukin. Kuuskakkosessa Mile haki tiukasti jälleen kerran omia rajojaan. Muutaman päivän tauko näkyi sen verran nostamisessa, että kovat raudat (81+95) jäivät ainakin vielä Oulua odottamaan tai vaikka Tanskaa. Voittotulos kuitenkin komea 165kg (77+88) Samalla tällä tuloksella varmistui päivän parhaan poikanostajan erikoispalkinto.

 Kolmannessa ryhmässä kisasi vielä exVeikko ja ikinuori Hanski ja jatkoi niistä kiloista mihin Lampilla päätyi ja onnistui edelleen kaikissa kuudessa nostossaan yhteistuloksen ollessa nyt 158kg (72+86)  Jos tämä taktiikka toimii vielä Oulussa ensi lauantaina, niin alkaapa Marinkaisten mies olla kohta nuoruutensa kunnossa. Kisapainoa miehellä eilisessä kisassa vain neljäsataa grammaa päälle kuusysin ja ikäryhmä tietenkin 45-49v. Sarjavoitto ja komea maljakko myös Hannulla kotiinviemisinä ja kisan parhaat veteraani-sinclair pisteet myös miehen nimiin. 

222226.jpg