Kuusi onnistunutta nostoa tuli saldoksi tämän päivän punttikisoista tälle räväkälle uudelle nostajan alullemme. Tangossa tempaus rautaa 15 kiloa ja nuoren pojan alla vaa´an viisari värähti punnituksessa lukemiin 26,2 kiloa. Siitä kuinka suoriutuivat kisasta muut yhdeksän siihen  osallistunutta Kisailijaamme kertoilen huomenissa tarkemmin.

 ...................... 

 Eiliset hyvin sujuneet kisat ovat tänään maanantaina muisto vain ja historian lehdille kirjataan se tosiasia, että Rene teki kisassa oman sarjansa voittotulokseksi 15+19, kun isä-Markku sai tuloksikseen miesten kansallisessa kisassa tempaalla viistoista ja työntämällä kympin. Toki näilläkin heltisi superista ykköspalkinto.

 Naisten kansallisten nelikasia hallitsi suvereenisti Jossu, vaikka alkupainoihinsa jäikin (36+46) Tänään tuli harkoissa hyvitystä kun viiskymppinen napsahti työntäen mukavasti kohdalleen. Julian kaulaan ripustettiin pronssimitsku ja tempausenkka (21) lämmitti varmasti  myös tytön mieltä. Työnnössä oli tytön tyytyminen alkurautaan 26.

 Viiskolmosessa Johanna oli taas tyttö paikallaan voittaen sarjansa tuloksin 30+41, vaikka taistelikin enemmän alkavaa flunssaa vastaan, kuin lavalle kuormattua rautaa. Rebekka onnistui myös mainiosti ja tuloksena oli täysremontti kisaennätyksille (23+31) ja ykköspalkinto viiskasista.

 Viiskuutosissa ei kisailijoita punnituksessa näkynyt saatikka lavalla ja Junkkarien nuoret pojat valloittivat kaikki palkintosijat. Kuuskakkosissa tahti oli toinen ja Mile teki vakuuttavaa jälkeä lavalla päättäen kisansa omaan työntörekkaansa (102) ja kun tempusta oli pohjalla mukavat 84 kiloa, niin tie miesten SM-lavalle aukesi satavarmasti. Isoveli Miika varmisti sarjan kaksoisvoiton Rautioon tuloksin 63+80=143, joista tempaus ja yhteistulos ovat nuoren maalarin uusia ennätyksiä. 

 Kylällä liikkuneet huhut siitä että Jaakko on oireillut viikolla treeneissä hyvää kuntoa eivät olleet tuulesta temmattuja ja mies siirsi kaikki ennätyksensä uusille kymmenluvuille kuusysin hopeatuloksen ollessa Junkkari-Hepen tuntumassa 70+90=160 ja molemmat tasakympit syntyivät jo toisilla nostoilla. Hanski hoiteli uusilla salmiakki-trikoillaan seiskaseiskan voiton seurallemme tuloksin 76+90 vaikka kämmenet lujille joutuivatkin ja olipa Marinkaisten miehellä tupla pe-rautaa rinnallakin, mutta ylöstyönnössä ei ollut onni tällä kertaa myötä.

 Myös vierailevat tähdet loistivat lavalla ja sekä Kiuruvedeltä että Töysästä löytyy eilisen kisan jälkeen kaksi uutta maaliskuussa Rovaniemelle lähtevää nostajaa. Kisan aikana sitä kuulutellessani sain myös Hanskilta mukavaa informaatio yleisölle kerrottavaksi. MM-kulta Pirjo oli Suomen painonnostoliiton johtokunnan toimesta valittu maamme parhaaksi veteraanipainonnostajaksi vuodelle 2006. Leila ja Jukka ottivat keltakantisiin kortteihinsa tuomarimerkinnät ja Anu hoiteli mallikkaasti nuorten avustama koko kisan ajan vaativan levynvaihtorulianssin ripeästi ja virheittä. Eki ei paikalle ehtinyt eikä Mikkokaan, heillä kun oli ohjelmassa tärkeää henkilökohtaista menoa, mutta Eijan tekemät sämpylät kyllä porukalle kelpasivat. Kisan jälkeen vielä värkättiin porukalla talo iltabingoa varten valmiiksi ja kun oli päivän mikkiin puhua kälättänyt niin siinähän se meni samoilla tulilla vielä ilta perään.

355046.jpg