Messuilta ostamani postimerkki kertoo vahvaa vanhaa tarinaa suomalaisesta hiihtoperinteestä. Pitkänenhän siinä selvästi lähettää Karppisen ankkuriosuudelle Lahden MM-hiihdoissa 1938 ja miesten määrätietoiset, jopa pienen hymynkin leimaavat ilmeet kertovat, että tämä homma tullaan hoitamaan kotiin parhaalla mahdollisella tavalla, eli ykkössijalla. Tätä kyseistä viestiä aikoinaan Suomen osalta lähti kiidättämään pitkin Salpausselän rinteitä Kalajokisen hiihdon suurnimi Jussi Kurikkala.

 Avauspalsta vaati hieman lähdekirjallisuuden käyttöä ja myöskin google-hakukonetta, mutta omakohtainen tv-välittämä parhaiten mieleen jäänyt hiihto on Olympia-viesti vuodelta 1976 ja tapahtuma paikkana legendaarinen Innsbruck. Pitkänenhän löytyi tuostakin viestistä, mutta Suomen kakkososuuden hiihti mies Kurikan Mietaan kylältä ja teki sen sellaisella tavalla ettei Teurajärven ja Koiviston tarvinnut loppuosuuksilla taakseen vilkuilla.

 Mietaan kotokylä tuli tutuksi vuonna 1985, sillä paikallinen seura oli saanut järjestettäväkseen Pohjois-Suomen aluemestaruuskilpailut painonnostossa. 100 A Datsunilla itsekin aamusta Kurikkaan ajelin ja auto oli tietenkin täynnä nuoria nostajia sekä Kisailijoista että Junkkareista. Urheilullisia muistoja ei kisasta ole paljon jäänyt. Japanilaisajokista nimittäin hajosi kytkin perillä ja takaisin tultiin taksilla jonka vetämän trailerin päällä könötti menopelini. Kurikka Puntti-Klubeineen kutsuu taas kisaamaan ensi viikonloppuna. Toivottavasti tällä kertaa kestävät pelit ja vehkeet matkan aikana. 

379502.jpg