Puolalaiset punttikengät ja ruotsalainen painonnostotanko, jonka päihin on lukittu nostajan painon verran tamperelaista laaturautaa ja näiden elementtien väliin mahtuu suomalainen mies ja monta armoa huutavaa nikamaa ja niveltä.

 16.4.1983 täsmälleen tuossa samassa Hiihtomajan punttiluolan nurkkauksessa oma kisaura alkoi. Silloin oli oma paino 66,8. Tänään vaaka täräytti lukemiksi 79,7. Ensimmäisen kisan tulos oli 65+85. Tänään työntötulos täsmälleen sama. Tempauksessa lähti sentään kymppi enemmän kuin ensi koitoksessa. Kilpailu oli järjestyksessään 181. kohdallani ja sen verran on vielä viettiä tuohon raakaan leikkiin, että eiköhän se kahdessadas kisa vielä joskus vastaan tule. Hieno ja hurja tavoite olisi työntää satanen kuuskymppisenä tai vaikka 60 kiloa satavuotiaana.

 Kaiken kaikkiaan 13 nostajaa kamppaili tänään Kalajoen piirikunnallisissa nostoissa. Julia taituroi ykköseksi omassa sarjassaan (48) ja Johanna sarjaa ylempänä. Tyttöjen tulokset tänään Iitu: 49kg (20+29) ja Johanna 63kg (25+38) Päivän omista kisaenkoista vastasi tällä kertaa djAnt 36+47=83kg. Yhteistulos oli samalla voittotulos poikien sarjassa 56kg.

 Kisan jälkeen oli vielä piirijaoston kokous, jossa valittiin vuoden parhaat nostajat alueeltamme ja suunniteltiin ensi vuoden tapahtumakalenteria alueellemme lajimme osalta. Riitelemättä löytyivät piiriparlamentissa parin viikon kuluttua palkittavat nostajat ja ihan mukavasti kisaa ja pikku leiritystä myös tuleva vuosi tuo ainakin alustavasti tullessaan. Kesken kokouksen punttisalin hämärään oli hiippaillut isohko mies mustissa suurissa lähes käyttämättömissä kengissään (nr 47). Tiedä vaikka sama pari nähtäisiin tosi toimissa ensi vuonna Unkarissa saakka.

 Ai niin. Periaatteessa tangossa on tempausrautaa, mutta työntäen sitä oli vielä ainakin tänään nostettava. Leila hoiteli kotiäänellä kuulutuksen ja Johanna käytteli kameraani omien nostojensa jälkeen ihan mallikkaasti.  

  

274144.jpg