Päivän pääruuan aineksia ei suinkaan kuvan paikasta ylös ongittu, vaan Pöllän ala-asteella kävimme edullisen lounaan syömässä ja samalla toisen kyläkoulumme oppilaiden luokkaretkirahastoa tukemassa. Hevoset hirnuivat päivällä siihen malliin, että minulle pukkasi illaksi ylimääräisen bingonpyöritys hukin ja salille ja pikku lenkillekin on tarkoitus tänään ehtiä. Menemistä siis riittää lepopäivän ratoksi. Aavistuksen oli vesi joessa yön aikana noussut ja muutama jäänlohkare suvanteesta irronnut. Formuloitakin tänään ajetaan. Onneksi se kuume on meidän talossa laskemaan päin.

 Salilla käynti jäi sitten itseltä väliin, mutta Antin ja Marian sinne kyytsäsin ja jatkoin matkaa samantien Pahkamaan kautta Halmeen tien risteykseen, jossa tänään lenkkini suoritin tutuissa maisemissa. Pitkällä ehdin Kannuksen puolella tunnin mittaisen kävelyni aikana käydä. Lähes kymmenen asteen lämpö ja navakka etelätuuli olivat suoritusta vauhdittamassa. Halameen Jussin pihapiirissä ei enää juuri ehjiä rakennuksia ollut, mutta Ylikankaan vanha talo on ryhtinsä pitänyt ja yllättää varmasti syrjäisellä sijainnillaan monen kulkijan, kun lääninrajan ylityksen jälkeen yht`äkkiä mutkan takaa esiin ilmestyy. Luontohavainnot jäivät vähiin, mutta yllättävän paljon vielä lunta näkyi metsässä olevan.

 Bingossa oli äksöniä ja poikkeuksellisia tilanteita illan mittaan muutamia, kun peräti kaksi kertaa oli huuto hylättävä väärän merkkauksen takia. Pallorajakin täyttyi poikkeuksellisesti jo siinä vaiheessa, kun vielä kahta riviä pelattiin. (48) Ei ollut potin menemisestä pelkoa tällä kertaa. Pystybingoonkin vaadittiin harvinaiset viisi numeroa samalta kympiltä ja sittenkin vain yhdeltä pelaajalta kolme päällekkäistä numeroa löydettiin. Bingossa lainalaisuudet ja todennäköisyydet eivät noudata mitään kaavaa. Ainoa varma asia on että ennen pitkää joku aina voiton taskuunsa pelistä korjaa. Irtolehden pallomäärän laskijaksi sain vielä Samin vierelleni. Siinä sitten olivat pöydän takana kaksistaan Pekka ja Sami. Ei tosin isä ja poika.

69465.jpg