... taikka vaikka lataus ja sitä löytyi tänään punttisalilta runsaasti, kun talviloman jälkeen nuoret kävivät rajusti rautojen kimppuun SM-kisaviikon ensimmäisissä harkoissa. Lähes jokainen oli vielä hieman ääni käheänä flunssan jäljiltä, mutta se ei tahtia lavalla hidastanut. Jossu haki illan maksimit (37,5 ja 50) ja pyöräytti tempausrekkaraudan, eli neliykkösen kevyehkösti ylipuolelle. Egyptin matkastaan hyvin palautunut Johanna sai jo kunnon harkat aikaiseksi ja Maria lastasi tankoon myös rajuja rautoja, vaikka voima ei oikein parhaalla mahdollisella tavalla tänään irti ollutkaan.

 Miika oli hurjassa kunnossa ja haastoi tempauksessa tosissaan Jaakon jääden vain hilikun verran jälkeen saaden ylös kuuseiskapuolikkaan ja seiskakin keikkui pari sekuntia suorilla käsillä, mutta vähän etupainoisena. Enkka kuitenkin parani pariinkin otteeseen. Jaakollakin oli tempausrekka (75) lähellä onnistua ja rinnalle kääntyi tänään ensimmäisen kerran satku pariinkin otteeseen.

 Mile otti muutaman tarkan tempauksen ja lauantai alkurauta oli samalla haussa. 82,5 antaa hyvän lähtökohdan valita lähtö suurin piirtein noista lukemista. Työnnössä olikin pojalla tavoitteena testata tosissaan missä kunto kulkee ja sataviis oli illan uusi harkkaenkka ja kun se nousi ilman vyön tukea, niin keskikroppakin alkaa olla asiallisessa kunnossa. Kengät olivat sentään tänään jalassa koko treenin ajan.

 Lauantai tulee olemaan mielenkiintoinen päivä Ounasvaaralla. Ilmoittautumisten perusteella Jossulla ja Samilla varmojen  alkurautojen tärkeyttä ei voi olla korostamatta. Viime vuoden kuuskakkosten pronssimies Ana, joutuu lavalle armeijan alokasaika takanaan ja mies ei ole puntteja pariin kuukauteen juuri nähnytkään. Pistesija kuitenkin on tavoitteena, samoinkuin A-viruksen kanssa painineella Pirjolla, mutta lauantaina sekin selviää, samoin kuin se nostavatko Pirjon tuomat pisteet Kisailijoiden tytöt joukkuekisan mitalikorokkeelle.

 Sille samalle korokkeelle on myös armoton halu päästä Marialla ja Milellä. Haastajan asemassa on hyvä hyökätä ja näille kahdelle nuorelle, mutta kokeneelle nostajalle, jos tilaisuuden antaa, niin omien voimiensa ja osaamisensa ylärajoilla voi mahdollisuuksia olla muutama päänahka vanhemmilta vastustajilta poimia. Sijoitusta en lähde veikkaamaan, mutta kuuden parhaan joukossa molemmat ovat varmasti ja jos joku tiukassa ja tasaisessa kamppailussa hermoilee ja jää ilman tulosta, niin tuskinpa hänen seuralyhenteensä merkitään kirjaimin: RK.

 

   

 

446546.jpg