Tuomen tuoksu houkutteli illalla joen rantaan kera kameran. Yksi alkavan kesän varmimmista merkeistä on tämän valkokukkaisen lehtipuun kukinnan alkaminen. Rentukka tosin pääsi tänään blogia koristamaan ja voisi ihan aiheesta sanoa, että kasvi viihtyy hyvin kosteassa ympäristössä.

 Peurakoskea on muokattu ja kiviä käännelty koskessa viime kesän aikana nousukaloille helpommaksi kulkea ja toki myöskin jokivarren uistelijoita on tässä ajateltu. Aikoinaan koski perkattiin kivistä vapaaksi uittoa helpottamaan ja suuriakin kiviä on koskesta hevos- ja ihmisvoimin rannalle siirretty. Mahtaisivat työn tekijät ihmetellä jos näkisivät ison kaivinkoneen muutamassa tunnissa tekevän tyhjäksi heidän aikoinaan tekemänsä hyvinkin tärkeän työn.

 Raakaa voimaa tarvittiin tuossa työssä aikoinaan ja sitä oli myös salilla alkuillasta liikkeellä, kun Jaskan haastin rinnallevetokisaan, vaikka alunperin tulin vain pikaisesti kauppareissulla punttiluolassamme pistäytymään. Luulin pojan taipuvan helpostikin, mutta kaveripa näyttikin luontonsa ja tuloksena oli tasapeli, josta tosin nuorempi mies sai plus-pisteitä teknisemmän suorituksen ansiosta. 87,5 kiloa oli rautamäärä johon kumpikin päädyimme. Muita SM-ryhmäläisiä ei sitten paikalla ollutkaan, mutta eivätpähän ainakaan treenaa itseään ylikuntoon. Timppa, Eki ja Ana kisaamme seurasivat mieleenkiinnolla samalla omia harjoituksiaan tehden ja ehkäpä myös seuraavia omia salikisoja varten treenaillen, joiden aika koittanee sitten ensiviikon aikana sopivana iltana.

88372.jpg