Otsikon nimi viittaa SPNL:n 50-vuotis juhlakirjaan, jota katselin ja vähän lueskelinkin tänään Marian ja Antin punttisalilla iltapäivällä hetken ahertaessa. Kirja on täynnään henkilökuvia toinen toistaan kovemmista raudan kesyttäjistä 30-luvulta Losin olympialaisiin saakka, joista Niemen Pekka onnistui toistaiseksi viimeisen mitalin tällä tasolla nappaamaan. Jaskaa, Kulta-Kallea, Jonea, Salakan Jussia eli paljon myös omia hyviäkin tuttuja vuosien varrelta.

 Nämä ajat eivät palaa suomalaiseen painonnostourheiluun takaisin, joita nuo nimet edustavat. Ehkäpä niiden ei tarvitsekaan ajattelin, kun hieman koripalloa tähtäilin aikani kuluksi renkaan läpi.

 Metsäautotiellekin pääsin käymään tänään, tosin vain auton ratissa. Piipu ja Pete olivat pölähtäneet sillä aikaa kylään, kun Rautiossa olimme ja kun Pete oli autoaan uudistanut ja pyysi koeajolle, niin tuttuihin maisemiin tietenkin sen keulan suunnistin. Tassunjälkiä piti taas ihmetellä, joita joku pörröturkki oli pitkän matkaa tielle teputellut. Kokoa reippaanlaisesti eikä ollut kiirettä otus kulkiessaan pitänyt.

 

55545.jpg