Vinyylillä vuorasin hetkeksi lattian näillä muutamalla musiikkipoiminnalla noin 30 vuoden takaa. Ainakin parissa blogissa on ollut viime päivinä sanoin ja kuvin esillä näitä aikansa tuotteita, jotka cd-levyt helppokäyttöisyydessään sitten sivuuttivat.

 Fleetwood Mac ei varsinaisesti suosikkeihini ole koskaan kuulunut, mutta "Albatross" yksittäisenä kappaleena on omasta mielestäni kaunein intrumentaalinen sävellys kautta aikojen. Eagles teki ajattoman hienot laulunsa noihin aikoihin ja kolahtaa vieläkin. Purplea tuli maisteltua hyvinkin paljon nuorena ja kun oli suoraviivaisten yksinkertaisten sävelkuvioiden aika soi tietenkin Status Quo.

 Blackmoren kasattua oman sateenkaarensa seurasin muutamia vuosia sen musiikkimaailman taivaalle piirtelemiä tuhteja ja voimakas saundisia värejä. 70-luvun puolivälin paikkeilla proge ja varsinkin Pink Floyd sai myös tilaa levyhyllystäni ja itse olen aina pitänyt bändin tuotannosta eniten tuosta "wish yuo were here" albumista. Tubular Bellsistä eivät vuodet ole sen mahtipontista kuminaa vaimentaneet lainkaan. Kuvan alalaidasta löytyvä Dr.Feelgood puolestaan tuli tutuksi Oulun Kuusrokissa kesällä 1975.

 Vasemman ylälaidan Geordie ei varmaankaan ole monellekaan tuttu, but "hope you like it."  Jethro Tullin albumin nimi puolestaan saa joskus minut hyvinkin mietteliääksi. Jarren musiikki saa aina hyvälle tuulelle ja aikaan positiivistä energiaa ja liikettä, mutta jos tiedät kuka soitti oikeassa yläkulmassa olevalla levyllä aikoinaan rumpuja ja taisi jo vähän laulellakin, niin silloin tiedät myös kuka ulkomainen mieslaulaja on jo pitkään ollut ehdoton suosikkini siitä kategoriasta.    

391824.jpg