Hikinen noin tunnin mittainen aamulenkki kulki tänään Kärkismaantien laidasta Historian kodan kautta Koiranseljänkankaan reunaa myötäillen järvelle ja takaisin. Metsässä on nyt niin kuivaa, että vähän kun katsoi mihin astui, niin ihan hyvin pelkillä lenkkareillakin myös tuosta maasto-osuudesta selviytyi. Kurki könötti kaula sojossa suossa, ehkä jo hautomapuuhissa ja mustikka oli etelänpuolen rinteessä jo pieniä kauniita kukkiaan avaamassa. Hirvien polkuja oli paljon rannan ryteikössä ja eläinten haju tuntui tuulen alla vahvasti nenään vaikkei niitä näkynytkään. Pari ukko-pyytä oli metsäautotien ojan varressa syömäpuuhissa.

 Painoa lähti noin kilon verran ja nyt se alkaa olla kohdallaan jo hyvissä ajoin ennen kisaa. Kerran tuli kisaan kokeiltua vähän nopeampaakin keinoa. Kesäkuun lopun perinteisiin kilpailuihin olin illaksi lähdössä ja kolmisen tuntia ennen punnitusta vaaka näytti kiloa liikaa. Laitoin sitten turkishaalarit päälle ja nykäisin ruohonleikkurin käyntiin ja puolijuoksua leikkasin takapihan nurmikon kesäisestä auringonpaisteesta samalla nauttien. Kyllä muuten ylipaino lähti ja vähällä oli lähteä vähin äänin poiskin eräs oman kylän naisihminen, joka jalan pihaan saapui ja minut työn touhusta yllätti. Hetken puuhaani hiljaa katseltuaan ja tietäen harrastuksestani arveli sitten, että josko tuohon hommaan kuitenkin  joku järkevä selitys löytyy.

 Kahvipullat ja sämpylätarpeet huomisiin kisoihin noudettuna ja Rovaniemen kahdeksan nostajan "kisapaketti" myös aamupäivän aikana hoidettuna. Mainosmyyntiä voisi vielä kulkiessaan hetken tänään harrastaa. Kaikki hallinnassa ja kuution verran roskakasoja on myös vielä lujasti pihalla könöttämässä ja kärrääjää odottamassa. Hyötyliikuntaa siis vielä ennen töihin lähtöä tiedossa.

81084.jpg