....mutta tie olikin kivisen sijasta jäinen ja luminen iltamyöhäisen saunalenkillä perinteisellä reitilläni. Sentin vahvuiseen uuteen lumeen oli piirtynyt ainakin metson, (tai koppelon) hirvien ja jäniksien jalanjälkiä päivän aikana ja olipa metsämieskin koirineen tiellä teputellut, eli oli uskaltautunut peltilehmästään ihan ulkosalle. Minä siihen sitten piirtelin päällimmäiseksi oman polkuni lenkkarit jalassa otsalampun kelmeässä valossa. Tuuleskeli aika tavalla, mutta pakkasta oli vain yksi kytynen aste, että eipä siinä vilu päässyt puistattamaan. Kesken lenkin soitteli UPM:n ostomieskin kännykkääni ihan sopivasti kun umpimetsässä  juuri silloin olin.

 Lenkkini aikana Maria oli käynyt yksikseen salilla puurtamassa ylös ihan kelpo romut (45+60). Siinäpä olisi neitokaiselle sopevat lähtöraudat lauantaille. ;-)

 Sähköpostia käytellen tuli hoideltua tänään punttikenkäbisneksiä, eikä kännykkään läpättäen niin kuin minulla yleensä on tapana asioita eteenpäin viedä. Saarijärveltä hyllystä parit kenkulit löytyivät ja vielä siniset sellaiset niin kuin pitikin. Hanski viestitteli, että Äänekoskelle on ilmoittautunut yhteensä 55 nostajaa, ei muuten ehditä reissulta kotio ainakaan kymppi-uutisille Lauantai-iltana.