Perinteiset Tatu Lundin kisat käytiin tänään Oulussa jo kolmannenkymmenennenyhdeksännen kerran peräkkäin. Tämä maineikas nostaja aikoinaan Oulussa lajin kasvuun ja kehitykseen niin voimakkaasti vaikutti, että mies on saanut oikein omat nimikkokisat. Ouluun olen monta punttireissua tehnyt ja kaksikymmentä vuotta sitten olin katsomossa jännäämässä tulevan seurakaverini Juhkun edesottamuksia miesten SM-lavalla. Sarja taisi olla 100kg. Oi niitä aikoja. Ikimuistoinen oli myös Esan kanssa vuotta myöhemmmin tehty reissu, jossa olin nuoren miehen huoltajana aluemestaruuskisoissa, joista tuli kivenkovalle nostajalupauksellemme hopeaa viiskutosesta, vaikka lähtökohdat aamulla sille reissulle olivat hieman vaikeahkot.

 Vuonna 1991 olisin jo päässyt ensimmäistä kertaa veteraanien SM-nostoihin mukaan, mutta katsomon puolella paikalla Oulu-hallissa vain olin vähän tunnelmaa nuuskimassa. 2002 samaiset kisat olivat seuraavan kerran kaupungissa ja niissä kisoissa nostin. Kisapainoa 68,8 eli sarjana siis kuusysi ja ikäryhmänä 45-49v. Tempauksen jälkeen olisi ollut vaikka mestaruuskin tarjolla, mutta työnnössä piti sitten mennä töskäämään oikein kunnolla, eli alkupainoihin jäin ja Joensuun Urpo meni väkisin ohi. Oikeastaan harmittaa vieläkin.

 Tässä muutama muistelus vuosien varrelta. Huomenna terästän lähimuistini äärimmilleen ja palaan tämänpäiväiseen kisaan jossa oli mukana peräti 35 nostajaa ja heistä Kisailojoiden lippua piti korkealla kymmenen nostajan terävä iskuryhmä. 

229042.jpg