Tampereen Ilves on voittanut jääkiekon SM-kultaa kuusitoista kertaa. Allekirjoittanut taas on poistunut 16 kertaa peräkkäin veteraanien pm-kisoista ykköspalkinto taskussaan, eli alkaen vuodesta 1991 jolloin 35v. täytin ja kyseisiin kisoihin osanotto-oikeuden sain. Harrastajia on vähän ja yleensä vastassa on ollut pelkkä rauta, joka toisaalta itsessään on se kovin ja pahin haastaja.

 Tänään oli Marinkaisten vanhainkodin eli Lepolan kellaritiloihin kokoontunut yhdeksän puntinkolistelijaa Keski-Pohjanmaalta joista Kisailijoiden värejä puolusti neljä. Vetelin Pirjo oli ottanut nuorimman kolmesta lapsesta mukaansa ja imettämisen lomassa teki kelporomut 51+67. Mukava tulos ottaen huomioon, että perhe ja työ ei paljoa aikaa harjoittelulle anna. Hanski oli vähän alakuloinen ennen kisaa mutta lippalakki päässä tyylitteli kuitenkin 75+90. Juhku oli saanut kortisoonia kipeään käteensä ja tempauksessa lähtikin upeasti 131 kiloa. Työnnössä mies tyytyi sitten nostamaan oman elopainonsa verran rautaa eli 135 kiloa. Säästeli varmaan kättään Joensuun SM-mittelöihin joihin aikaa on enää viikon verran. Itse jäin vähän tavoitteistani. Tulos kuitenkin tyydyttävä 70+82. 75 pyöri yli ja ysi tuli sentään rinnalle, mutta sitten loppuivat eväät.

 Ilahduttavaa oli että kisoissa oli mukana kolme järjestävän seuran eli Lohtajan Veikkojen ikämiestä, jotka joskus nuoruudessaan olivat lajia harrastaneet ja nyt Mikon innostamina tekivät comebackin. Rauta-Tauno ja poikansa Kari edustivat Kokkolan painonnostovoimaa päivän kisoissa.

 Myöhään iltapäivällä käytin vielä Malian Anttia treeneissä. Kaksoset Saara ja Antti olivat myös paikalla ja Saara opetteli maastavetoa ja Antti sai aikaiseksi hyvän yrityksen työnnössä satasesta. Lähellä oli, jospa se Lempäälässä sitten onnistuisi.

 Lunta on sadellut pitkin päivää liki 15 senttiä, kävin kuitenkin illan jo hämärtäessä metsätiellä vajaan tunnin tarpomassa. Autolla ajoin ensin jäljet tielle, joissa sitten parhaan taitoni mukaan yritin pimenevässä illassa kävellen pysyä. Tehokasta liikettä saivat varmasti kaikki jalkojen lihakset, kun lähes jokaiselle askeleelle sai tasapainoa olla korjaamassa.

58392.jpg