Siinäpä ilmoittautuneiden määrä lauantain koitokseen. Naisia ja tyttöjä 8 joista kuusi oman seuran nostajattaria. Jaetaanpa mitalit ja mestaruudet ennakkoon jo tänä iltana. Jossu on vahvoilla nelikasissa ja Junkkari-Hanna vielä Julian kukistaa muttei kovinkaan suurella erolla. Naisten alimman sarjan järjestys siis: Johanna, Hanna, Julia. Sopivasti jalkakivustaan toipuva Maria hoitaa viiskolmosen ja työntää mukavasti mestaruuden sinetiksi kuuskymppisen. Rebekka Markun-tytär nostaa ensikisansa viiskasissa ja omilla ennätyksillään kuittaa ykkössijan. Kuuskolmosen tähtenä loistaa Oulun Salma ja jopa kasikympin työntö on mahdollinen tältä Pyrinnön tytöltä. Eki ja Pirjo nostavat sarjoissa 69 ja 75 kiloa ja voittotulokset tulevat olemaan noin 120 kilon paikkeilla molemmilla. 

 Miesten sarjoja onkin sitten paljon vaikeampi ennakoida, koska vaaka tulee näyttelemään suurta roolia sarjajakojen suhteen. Mile tekee kovaa tulosta viiteenkuuteen, jos vielä sarjaan mahtuu ja 160 kiloa yhteistulos on varmasti tavoitteena. Velipoika Miika on sitten varmistamassa sen, että mestaruus omalle kylälle tulee jäämään. Kuuskakkonen pitäisi olla Anan heiniä, mutta Akramin poika Jumaa on kyllä tunnettu sisukaista taisteluista punttilavoilla. Tumpille olisi tyrkyllä kuusysin mestaruus, jos keskenkuntoinen mies vain paikalle saapuu. Ellei, niin nousukuntoinen Jaakko on siinä tapauksessa vahvimmin kiinni sarjan voitossa. Seiskaseiskan osanottajamäärä jäi varsin pieneksi ainakin ennakkoilmoittautumisten perusteella. Akraminkaan nostaminen ei ole varmaa ja jos joku minua hetken kuulutushommissa suostuu lomittamaan aion lavalla käydä myös itsekin ja painon huolehtia siihen malliin, että tähän sarjaan lauantaina mahdun. Kasivitosesta löytyy Junkkari-Miika ja viidakkorumpu kertoo, että peräti tulosta 130+160 olisi nuorimies Rautiosta hakemassa. Nähtäväksi jää onnistuuko kova tavoite. Eduard Oulusta on ysinelosen mestari jos tuloksen saa, muutoin Hannu vie tämän sarjan voiton Nuoraperälle. 105 kilon sarjan voittaja tulee Kuhmosta saakka ja tottelee nimeä Taneli. Mukavaa, että tämä lahjakas kaveri viimeinkin myös Rautiossa nähdään tositoimissa. Superin ykkönen on Juha mikäli käsi sallii nostamisen eivätkä työkiireet estä miestä paikalle saapumasta.

 MM-Pirjo kukitetaan kilpailujen yhteydessä oman seuran punttijaoston toimesta, noin niin kuin alustavasti ja saapuupa paikalle vieraskin ihan liiton puolesta ja jo pitkään todella vahvaa työtä painonnoston saralla tehnyt naapuriseuramme tulee saamaan virallisen sinettiseuran huomionosoituksen lauantaina Rautiossa.