Saatiinpa tämänkin päiväiseen syksyn harmauteen ja pimeyteen aimo annos väriä ja vauhtia vielä iltapimeällä, kun tämä punanuttuinen Korvatunturin asukas muoreineen karautti kylällemme Joulun avaukseen. Petteri oli saanut lainata komeita sarviaan ajopelin keulille todisteeksi siitä, että ihka aito Joulupukki on todellakin kysymyksessä. Karkkia jakoivat ja lapsia ja lapsenmielisiä laulattivat, ennen kuin poistuivat taas sysimustaan yöhön takaisin.

 Erinomainen tunnelma oli Elämystilalle luotu. Riisipuurot ja torttukahvit kuuluivat tarjoiluun. Lapsille oli ikioma Röllimetsä ja savusauna tarjosi leppeitä löylyjä niitä kaipaaville. Arpojakin kauppasivat. Kolme ostin ja kaikissa voitto. Tuli vaahtokarkkia, suklaajoulukalenteria ja huippuna vihreä tyynynpäällinen jossa lehemän kuva. Voi heleppo elämä.

 Illan kuiva keli houkutteli vielä metsätielle käveleskelemään. Ajoitus osui hyvin kohdalleen, sillä tuuli repi mukavasti pilviin sen verran aukkoja, että tähtiä näkyi lähes koko lenkin ajan. Kahdeksan astetta oli illan lämmöt, eli ihan syyskuulta tuntui puiden huminaa tuulessa kuunnellessa.

275845.jpg