Siinäpä päivien määrä joka tuli tänään täyteen. Viikko vierähti ilman konettakin mukavasti, kun kaivoi ristikkolehden iltaisin esille ja palasi vanhan hyvän harrastuksen pariin. Aluksi tökki vähän täyttäminen, mutta pian alkoivat laatijoiden vihjeytykset avautua ja Pelikaanin sivut täyttyä.

 Jalkapalloa rippileiriläisten kanssa, kunniakierrosta, muutama punttitreeni ja tietenkin kävelylenkit sääskiä samalla paeten mahtuivat muun muassa näihin puuttuviin päiviin. Jossun nelivitosen työntö maanantailtana oli punttisalin parasta antia ja eilinen iltalenkki peräti 25 asteen lämmössä ilta yhdeksältä oli myös mieleen painuva kokemus. Riparijalkkiksessa kunnostauduin tekemällä maalin. Tosin omiin ja vielä kädellä, mutta maali mikä maali. Kunniakierros sujui sitten perjantaina paremmin ja saldona mukava summa rahaa ja käveltyjä metrejä yhteensä 7460 tunnin aikana. Kovin vain oli heikko osanotto, kun vain seitsemän kiertäjää kentälle ilmaantui. Mitalikahveilla jotka nuorten ja vähän vanhempienkin kunniaksi tunti ennen tapahtuman alkua juotiin olikin sitten paljon enemmän porukkaa ja loput verkkapuvutkin tilaisuudessa saatiin jaettua. Hanski toi myös paikalle SM-kisojen tuloslaskelman ja + merkkinenhän se oli niin kuin alustavasti paikan päällä Kokkolassa maaliskuussa laskimmekin ja niillä euroilla kustannetaan monet kisamatkat ensi syksyn aikana. 

 Tänään on Kokkolassa täyttänyt, mutta ei viettänyt puolensataavuotis juhliaan tuhannen ja yhden tarinan mies Raimo, jonka juttuja ei hymyilemättä yleensä kuunnella. Runonlausuntaesitys muutaman vuoden takaa pikkujoulusta ei ketään paikalla ollutta kylmäsi jättänyt ja jos joku sen esityksen sanat muistaa, niin kommenttilaatikkoon käyköön ne kirjoittamassa. Onnea ja pitkää ikää toivotan siis Ykspihlajaan.

 Erään toisenkin samanikäisen laji-ihmisen kanssa olen tänään ja eilen puhelimitse runsaastikin urheilusta ja sen lieveilmiöistä keskustellut, mutta koska ne asiat ovat vielä vaiheessa, niin ei niistä vielä tämän enempää. Päällimmäisenä aiheena oli kysymys: Saako nuorten nostajien matkassa huoltajana ja valmentajana oleva aikuinen henkilö olla ja esiintyä kisamatkoilla ja kisapaikalla juovuksissa alaikäisten urheilijoiden seurassa?