Autotallin ja ulkovaraston kevätsiivouksen yhteydessä käsiin osui pussi, jonka sisältä paljastui pieni postimerkkikansio sisältäen mm. kyseisen lintuaiheisen merkin vuodelta 1993 arvoltaan 10 penniä. Helmipöllön kevättalven puputtavaa soidinääntä ei tänä vuonna näillä kankailla kuulunut. 70-luvulla yläjuovan rannassa olevaan telkänpönttöön tämä "myyrien ystävä" tapasi pesiä vuosittain ja kun asuntoa vähän kopisteli ilnestyi pyöreä naama pöntön reiälle häiriötä ihmettelemään.

 Iltapäivän lenkillä en niin lähelle siivekkäitä päässyt. Pari joutsenta lenteli toitotellen taivaanrannassa ja ukkometso oli keskellä metsäautotietä matkan varrelle, mutta jo kaukaa minut näki ja häipyi voimakkain siiveniskuin paikalta pois.

 Kahdeksan kilometriä kertyi lenkille mittaa aikaa kului 1,08 eli vajaat 9 min/km oli tuttu vauhti.Saman lenkin juosten kiersin monta kertaa viime kesänä ja ajat vaihtelivat 42-48 minuutin välillä päivän kunnosta riippuen. Viimeiset jään ja lumen rippeet vielä olivat Ainalin metsän pohjoispuolisella kankaalla tien reunoilla ja osin tielläkin. Otsoa ei niillä kulmilla tänään näkynyt, enkä kyllä isommin painikaveriksi tätä Suomen metsien kuningasta huhuillutkaan keväisellä metsätiellä kulkiessani.

 

 73708.jpg