Kreikkalaiset olivat tuoneet tämän  kylmän herkun esille ja myytäväksi todella näyttävästi. Kuva on viime kesältä ja Rhodokselta, mutta sovitaan leikisti että se on  noin viiden vuoden takaa Analipsiltä Kreetan pieneltä lähes unisen kiireettömältä pikkukylältä saaren pohjoisrannan keskivaiheilta. Äkkilähtö meidät tuonne kylään nakkasi ja pieneen kahdeksan asunnon huoneistohotelliin jota emännöi varmoin ottein Maria niminen vanhempi nainen.

 Lämmintä riitti ja jos rannan hiekalle ilman jalkineita erehtyi iltapäivällä, niin alta minuutin olisivat jalkapohjat olleen lähes rakkuloilla. Formulaviikonloppu osui myös tuon loman ajaksi ja kun Häkkinen vielä kisasi tuohon aikaan, niin kyselin Marialta kuinka ja missä tuon kisan pääsisi teeveestä suorana ja reaaliajassa katsomaan. "No problem" oli vastaus ja Mikan kurvailut seurattiin rouvan omasta vastaanottimesta talon terassilta käsin johon suuntaan kuvaruutu käännettiin ja kun kerran oli kylään kutsuttu, niin jääkahvit kuuluivat vielä kisan aikaiseen tarjoiluun.

 Lämmin ilma ei juuri saarta houkutellut kiertämään ja viikko sujui leppoisasti pikku kylässä. Paikallisbussi sentään vei eräänä päivänä Agios Nikolaokseen katselemaan vähän isompia ympyröitä.

 Miksiköhän tänään on kuva-aiheena jäätelö? No tietenkin siksi, että tasan tarkkaan vuosi sitten aloitin tämän kirjoittelun "PuuPekkana."  Kymmenen päivää etuajassa siis alkuperäiseen suunnitelmaani. Etuajassa en kuitenkaan lopeta, sillä vasta 14. päivä tätä kuuta kaikki vasta valmistuu tämän blogin osalta. Vielä ehtii käydä vaikka ja missä.

 Valintani tuosta altaasta oli Mokka. Vuosipäivän kunniaksi olisi mukavaa, jos joku muukin kävisi virtuaalijäiskit ihan kommentien kanssa syömässä. Saa ottaa vaikka kauhalla.   

397435.jpg