Kilpailun aikana ei vastustajalle armoa anneta, eikä sääliä tunneta, mutta kun kisa on omalta osalta ohi voidaan siirtyä hyvinä ystävinä katsomon puolelle yhdessä kannustamaan omia suosikkeja kisan jatkuessa, kuten kuvan kaksi hyvin toisensa tuntevaa tyttöä hienosti osoittavat.

 Kello yksitoista aikataulun mukaan kisat tyttöjen tempauksella alkoivat. Neljä nuorta nostajatarta oli saapunut Rovaniemelle SM-mitaleista kamppailemaan sarjoihin 48-58 kiloa. Jossun sarjaan ilmoitettu Pia olikin siirtynyt sarjaa ylemmäksi ja näin sai Marian suojatti voimailla kaikessa rauhassa ensimmäisen tyttöjen mestaruutensa sarjaan 48 kiloa tuloksin 36+43. Omia ennätyspainojaankin Jossu kokeili molemmissa lajeissa, mutta niissä suorituksissa rauta peri vielä voiton.

 Ensimmäisessä ryhmässä tyttöjen kanssa kisailtiin myös poikien alin eli sarja 50 kiloa. Siinä olivat mukana Lauri ja Antti. Opintomatkalla ja kokemusta isommista ympyröistä piti molempien poikien olla paikalla hakemassa, mutta kävikin niin, että kumpikin nousi mukaan hurjaan kamppailuun mitalikorokkeelle noususta yhdessä kolmen rovaniemeläisen pojan kanssa. Antti tempaisi ennätyksensä 36 kiloa jonka turvin sitten pystyi kisaa kontrolloimaan ja näin pojalle ensimmäinen SM-mitali väriltään pronssi tuloksin 36+46, äärimmäisen niukalla kilon erolla rovaniemiseen vastustajaansa. Myös temppurekkansa kisassa tehnyt Lauri yritti tosin viimeisellä nostollaan Antin mitalipallilta alas suistaa ja yritys 49 kilosta oli äärimmäisen lähellä onnistumista, mutta tämä vain 42 kiloa painanut sisupussi sai tyytyä tällä kertaa viidenteen sijaan tuloksin 33+45.

 Tasokkaassa viiskutosen sarjassa kisailijoiden lippua piti korkealla tuttu valjespari Mile ja Miika. Pikku hiljaa ylikunnosta palautuva Milko onnistui tempaamaan ennätysrautansa 69 kiloa ja kun työntö tuotti perusraudat 85 kiloa, niin nämä takasivat selkeän kakkostilan 13-vuotiaalle raudan kesyttäjälle. Miika jäi tempauksessa alkupainoihinsa, (43 kiloa) kun yritykset nelikasista osuivat molemmat ohi. Tästä nuorimies suivaantui sen verran, että tempaisi lämmittelypuolella peräti viiskymppisen heti kahden kisalavakolahduksen jälkeen. Työntö sujuikin sitten paljon mallikkaammin, jokaisen noston onnistuessa ja viimeinen 70 kilon ennätystyöntö nosti pojan tärkeälle viimeiselle pistesijalle joukkuekisan pistetiliämme kartuttamaan.

 Sopivasti ryhmien välisellä tauolla soitteli Sami Marinkaisten kuulumisia, jossa myös eilen kisailtiin pk-tasolla. Alkurautoihin oli poika jäänyt, (80+95) mutta satku rinnalle kertoi eteenpäin menosta ja siitä, että kevään kova harjoittelu on tuottanut tulosta. Julia oli myös paikalla kisaamassa ja rautaa nousi (- - -)

 Päivän kolmanteen ja samalla viimeiseen ryhmään oli yhdistetty sarjat 62 ja 69 kiloa ja molemmista löytyi seuramme nostaja. Ensimmäisissä SM-tason kisoissa painonnostossa kilpailut Jaakko esiintyi lavalla edukseen vaikka tulos alkupainoihin jäikin, (55+75) mutta yritykset kovemmista raudoista kertoivat, että kunhan treeniä ja sitä kautta nostoja tulee lisää, niin tulos tulee jo tämän vuoden aikana kohentumaan melkoisesti. Jaakon sija kuusysissä oli viides.

 Kuusysiin myös ilmoitettu Tumppi, siirtyikin sitten sarjaa alemmaksi parin kiloa painon pudotuksella ja taktisesti sarjavaihto osui todella kohdalleen. Tosin vastaan tuli sarjaa alempaa viiskutosista yksi Rovaniemen vahvan punttikaartin edustaja niinkuin oletimmekin. Tempaus ei vielä paljoa luvannut, antoi tosin selkeän kakkostilan viiden kilon erolla seuraaviin, mutta Tuomaksen alkurauta 65 kiloa oli peräti kahdeksan kiloa vähemmän kuin tässä vaiheessa kisaa johtaneen ja vielä kevyemmän Lapin pojan tulos. Kaveriporukoissa Tuomaksen lempilausahduksiin kuuluu puolileikillinen tokaisu: "Voimaa on ja käytän sitä" ja nyt tuli vastaan tilanne jossa sen voiman sai yhdistää surutta tekniseen osaamiseen. Varmalla alkupainolla ensin kasiviitonen jolla varmistuu kakkossija ja sitten vain odottelemaan paljonko on kisan ennakkosuosikin työntötulos. Hieman takerrellen Reippaan mies sitten 87 kiloa ylös työntää ja siitä on sitten helppo kuormauttaa Tuomakselle voittoon vaadittava ysikuutonen tankoon. Ensimmäinen yritys on hyvä ja rauta tulee rinnalle helposti, mutta vauhdinottovaiheessa yläselän ryhti pettää ja nosto on menetetty samantien eli viimeiseen varaan jää. Tuomas myös säilyy nostovuorossa, kun muita saman kilomäärän nostajia ei ole ja kahden minuutin sisällä pitää lavalle tulla takaisin ja viimeinen nosto aloittaa muuten suoritus on hylätty aikarikkeen takia. Tarkasti nuori mies sen ajan käyttää, sillä myöhemmin  suorituksen jälkeen kisan tekninen tarkastaja  kertoo aikaa jääneen käyttämättä tasan sekunnin verran. Sen jälkeen kun tanko lavasta irtoaa saa nostoon käyttää aikaa rajattomasti. Pitkiä olivat ne sekunnit joita Tuomas suoritukseensa käytti koko 12-päisen muun joukkueemme raivoisan kannustuksen säestämä. Suorilta käsiltä ne raudat sitten lopuksi löytyivät ja siihen noston aikana tuskin enää uskoi kukaan muu kuin nuori mies itse ja kun armottoman taistelun myös tuomarit puhtaasti valkoisin valoin palkitsivat oli Tuomaksen ensimmäinen SM- kulta saanut sinetin. 

 

91348.jpg