Lunta tuli reippaasti yön ja päivän aikana ja pihan lumityöt kävivät niin hyvästä hyötyliikunnasta töiden jälkeen, ettei lenkille lähdöllä ole tänäänkään pakottavaa tarvetta, varsinkin kun pitää vähän ajatella  huomista kisaan valmistautumistakin. Kivijalan kiertelin hötylumella ja eipä enää kylmä hyökkää lattian kautta pirttiin kovin herkästi. Halpa eriste ja  toimii loistavasti niin kauan kunnes taas suvettaa.

 Maakunnan lehti kertoi kisan minulle olevan 24 peräkkäinen yleinen pm-taisto ja Hanskille peräti 34. vaikka mies on minua muutaman vuoden nuorempi. Mitalisijoille olen yltänyt aika usein ja kerran jopa kultapallille asti. Olen siis yksinkertainen miesten piirinmestari painonnostossa sarjassa 91kg vuodelta 1994. (kannattikohan tuokin kertoa) Omat mitalini kertoivat myös  tarinaansa järjestöasioiden historiasta, kun niitä hetkisen hiplasin ja tutkin sillä juuri vuonna -94 SVUL  lakkautettiin ja parin vuoden ajan  mitskuissa oli pelkästään maakunnallinen tunnus kera kuuden kärpän. Sitten tuli kuvioihin mukaan K-P:n urheilu ja lopuksi K-P:n liikunta eli KepLi ja sen alaisuudessa huomista kisaa myös käydään. Pari-kolme kovaa kansallisen tason nostajaa on jäänyt henkilökohtaisista syistä kisasta pois, mikä toisaalta on lajin kannalta ikävä asia, mutta antaa toisaalta yllätysnimille mahdollisuuden nousta kamppailemaan ihan mestaruuksista asti. Tulipa raskasta tarinaa, mutta niin se on rautakin. Ainakin tässä iässä.

 Painavan asian jatkeeksi sopii hyvin kuivaa tilastointia numeroin noiden 23 kisavuoden ajalta. Jos oli ykkössija paras, niin heikoin taitaa olla sija kuusi. Alhaisin kisapaino 80-luvulla löytyy vuodelta -84 ollen 66,9 ja vuonna -89 Alavieskan kisasta punnituspöytäkirjasta löytyy lukema 82,7 joka on sen vuosikymmenen huippulukema. 90-luvun vastaavat lukemat ovat 68,4 (-99 Kokkola ) ja 83,1 vuonna -94 samassa paikassa. 2000-luvulla on tullut vedettyä myös paino todella alas eli -01 68,4 Toholammin kisoihin ja kolme vuotta myöhemmin eli 2004 paino oli korkeammalla kuin koskaan ja Kalajoen digivaaka antoi lukemiksi 86,3 PM-nostojen paras lajitulos tempauksessa syntyi kotikisoissa -96 ja tangossa oli rautaa 95 kiloa. Työnnön osalta Kokkolan kisa -94 antoi tulokseksi 115,5 kiloa ja tästä tuli vaivan palkaksi myös se ainokainen mestaruus. Piiriennätyksenkin veteraanisarjoihin luulin tuolla nostolla saavuttaneeni, mutta viikkojen päästä selvisi, että eräs tuttu poliisi oli jo monta viikkoa aiemmin nostanut reilusti paremman tuloksen kyseiseen ysiykkösen sarjaan. Kilomääräisesti heikoin on viime vuosi jolloin nostin viiskymppiselle sopivat 50+50 ja varmistin sillä katkeamattoman sarjan jatkumisen näissä karkeloissa. Huomenna nostanen jonkin verran enemmän, paino tulee olemaan noin 80 kiloa ja todennäköisesti en sarjavoitosta tule kamppailemaan.