Järvellä piti taas käymäni, mutta Äliksen "Luontoa" pelatessa kellon viisarit ehtivät siihen asentoon että hämärä alkoi jo aika tavalla painaa päälle ja jostakin syystä Koiriksen rannan synkkä tiheä kuusikko ei juurikaan iltapimeällä houkutellut, vaikka en kyllä pimeässäkään metsässä tunnusta pelkääväni, mutta kyllä puut, kivet ja kaikenlaiset juurakot saavat monenlaisia muotoja ja saattaapa mielikuvitus saada ne vaikka vähän liikkumaankin. Peruslenkkini kävin sitten köpöttämässä ja kuvauksen kohteeksi valitsin nuo harvinaisen suoraryhtiset pari koivua tien varresta jotka on tullut kuntoillessa ohitettua satoja kertoja viime vuosien aikana. Näitä puita ei ole kuivuus haitannut vaan täydessä syvän vihreässä lehdessä ovat vielä kauttaaltaan.

 Punttisalin hämärässä vierähti alkuilta, jonne hyvät alkulämmöt otin jo kotona imurin kanssa huiskien ja pölypunkkeja metsästäen. Lähes koko läänin kisoihin valmistautuva porukka olikin paikalla ja juuri kun sisään astuin Mile tempaisi seiskaviitosen ja nakkasi vielä hilikut päihin ja syvältä haki vielä nekin raudat. Ne ovat  kohta pojalla kasin temppuun eväät kasassa. Samaisen 80 kiloa otin itsekin raakana rinnalle kakkosena, vatsaa kiusasin parin sarjan verran ja jopa kyykyn liikerataa palauttelin mieleen. Maria kyykkäsi helpon näköisesti edestä kuusvitosen ja Jossu panosti työntöön ja palasi saksitekniikkaan takaisin ja lupaavasti 42.5 kiloa oli illan paras rauta. Johanna oli myös kunnostautunut valmentajana ja oli kaima-kaverilleen opettanut tempauksen allemenoa ihan tosissaan ja hyvällä onnistumisprosentilla Tyngän tyttö keveitä rautoja nostelikin. Olipa saanut samalle tangolle Juliankin kaverikseen treenailemaan. Miika teki molemmat lajit tuloksin 52,5+65 ja Jaakko 65+77,5. Jaskalla tempauksen oteleveyden kaventaminen oli saanut nostoa myös teknisesti paljon varmemmaksi. Nousukuntoinen Ekikin sai jo viiskymppisen kakkosena tempaamalla ja Timppa yllätti itsensäkin ja pukkasi vinopenkistä 160 kiloa saaden kympin parannuksen tämän lajin rekkaansa. Antinkin bemari oli ilmestynyt taloon pihaan, kun Alavieskasta kotiin ajelimme auton huoltoon vienti reissulta.

 Piiritoimistosta soittelivat päivällä ja varmistivat, että oikealle tilille lähtee maaliskuun SM-.nostojen Kisailijoille tuleva voittopotin osa. Hanskille myös ehdin töiden jälkeen soitella ja sain tietoa, että ensi lauantaina liiton johtokunnassa tehdään päätöksiä ensi vuoden yleisten nostojen pitopaikkaan liittyen ja kun Akram vielä Oulusta soitteli ja alustavasti porukkaansa Rautioon ilmoitteli, niin voi sanoa että varsin runsaasti tuli päivään kaikenlaista urheiluun liittyvää asiaa. 

164553.jpg