Perinteinen paikallinen keittoruoka ja myöskin suosittu alkuruoka paikallisissa ravintoloissa. Lautasen kera tuli pöytään yleensä myös iso tarjottimellinen vaaleaa leipää ja jos leipä loppui vadilta se useimmiten täytettiin pyytämättä uudestaan. Nälässä ei tarvinnut riutua ja hintataso pikku ravintoloissa ns. paikallisen väen paikoissa ei ollut kuin noin puolet Suomen "sellinpaarin" hinnoista ja saattoi pitää sisällään keiton, pääruoan ja jälkkärin. Ihme kyllä en saanut painoani viikon aikana nousemaan kuin vaivaisen kilon verran. Vehnää käytettiin paljon ja mm. marokkolainen couscous oli pelkästään tätä vaaleaa viljaa. Lammas tai kala ja keitetyt vihannekset muodostivat lopun lautasen täytteestä. Ylipainoisia ei juuri Agadirin katukuvassa näkynyt, ei ainakaan maan omissa kansalaisissa.

 439571.jpg