Voita ja sokeria säästämättä loihdein tällaisia kaurakeksejä pojan huomisiin hitsajaisiin. Leipomisprosessi etenee jotenkin näin: Ota kaksi munaa, mutta älä riko niitä, siis ei vielä. Etsi jostakin puhdas kippo, ellei löydy, vanha jääkiekkokypäräkin käy hätätilanteessa. Nyt saa särkeä kananmunat ja laita kuoret mielellään biojäteastiaan eikä sen tulevan taikinan sekaan. Munien sekaan vispataan pari pienoista kahvikupillista sokeria, kannattaa käyttää sitä fiinimpää versiota. Äläkä kysy miksi.

 Nyt kannattaa räpätä uuni päälle ja valmiiksi lämpiämään, sillä kohta aletaan olla taikinanteon puolessa välissä. Pikku vinkkinä kehotan kurkkaamaan ensin uuniin ja ottamaan sieltä pois sen äidin/vaimon sinulta piilottaman suklaapiirakan lopun. Se kannattaa syödä pois kuleksimasta saman tien, sillä eikös se ole niin että löytäjä saa pitää saaliin itsellään.

 Sitten pitäisi löytää kaapista Eloveenaa. Paketissa on tytön kuva. Se auttaa etsimisessä, kunhan ei sekoita Annamannaan. Pari juomalasillista kaurahiutaleita sekoitellaan vatkatun munan ja sokerin sekaan. Alkaa jo vähän muistuttaa sitä mitä ollaan tekemässä, mutta vielä pari ainesosaa puuttuu. Voita sulatetaan iso telli seuraavaksi, vaikkapa mikrossa ja nisujauhoja varataan valmiiksi ihan vähän vähemmän kuin sokeria esille ja sitten sekoitellaan nämä pikkuhiljaa lisäillen taikinakulhoon.

 No nyt jos on kova nälkä ja makeanhimo niin voit syödä taikinan sellaisenaankin. Varmasti lähtee sokerin tuskat, mutta muista sammuttaa uuni ennenkuin menet sohvalle pötköttämään.

 Kaksi uunipeltiä tarvitaan seuraavaksi leivinpapereineen. Voi sitä taikinaa nostella kahta pikkulusikkaa apuna käyttäen suoraan paljaalle pellillekin, mutta paiston jälkeen siitä paperin käytöstä on iso apu piskettien irrottamisvaiheessa pelliltä.

 Noin kolmekymmentä kokkaretta kahden munan taikinasta tulee ja nökkösten väliin kannattaa jättää tilaa useita senttejä, että leivonnaiset mahtuvat pellillä kuumetessaan leviämään. Paistoaika on lyhyt, mutta sen aikana helposti ehtii  käydä pari peliä Älypäätä äkkiä pelaamassa ja kyllä se palovaroitin sitten kertoo kun alkaa olla se yhdestoista hetki ottaa hyvin paistuneet kauralastut uunista ja tuulettaa talo.

95034.jpg