Yleensä vältän niissä kuvissani ihmisaiheita, joita tänne blogiin tyrkkään, mutta tämän päiväinen kisa päättyi sen verran upeaan suoritukseen Kuhmon pojan toimesta, että teen poikkeuksen. Kuvan nuorella miehellä on ikää 16-vuotta, elopainoa tänään aamusella hulppeat sata kiloa ja kaksisataa grammaa päälle kilpailuvaakamme mukaan ja kun poika viimein iltapäivällä lavalle pääsi oli tuloksena 17v. poikien uusi Suomenennätys sarjaan +94 kiloa. Tangossa on rautaa 135 kiloa todella suorien käsien päällä.

 Iltalenkillä näitä kisatunnelmia kertailin, kun vajaan tunnin mittaisen lenkin kävin tekemässä Tukkirämeen piston suunnalla. Uutta tienpätkää lähdin sieltä seurailemaan ja luulin sen olevan vain parin sadan metrin mittainen ja läheisen pellon laitaan päätyvän mutta tie vain jatkui ja jatkui houkutellen hämärtyvässä illassa matkaa yhä jatkamaan. Oman kylän pellon laitaan viimein päädyin, mutta eipä se matkaa lyhentänyt, kun auto oli parkissa kaukana umpimetsässä josta lenkkini aloitin. Hirvikärpäsiä niskasta nyppien ja alkavan sateen alta puolijuoksua metsästä poistuin ja kotona pääsin suoraan lämpimään saunaan kovan päivän iltaa lopettelemaan.

 Saunanlämmityksellä ja kahvinkeitolla toiminta talolla aamu yhdeksältä aloitettiin jatkuen kymmeneltä kilpailijoiden punnituksella joita paikalle saapui 8 naista ja 19 miestä. Naisten ryhmän esittelyn ja huomioimisten jälkeen kisa saatiin aikataulun mukaisesti käyntiin tasan puolilta päivin ja ensimmäisen ryhmä edusti pelkästään kauniimpaa sukupuolta.

 Flunssan kourissa kamppaileva Jossu haki Naisten alimmasta sarjasta (48) omansa pois, eli mestaruuden ja Julia säesti pronssillaan vaikka kera venähtäneen ja tumman puhuvan sormen joutui tankoon tarttumaankin. Viiskolmosten haka oli Maria hakien armottomasti omaa yhteistulosrekkaansa, joka olisi vaatinut 61 kilon työntöä. Kaksi kertaa oli tiukka romu rinnalla, mutta liian pitkään saksiin se sisukkaan ja äänekkään taistelijan pudotti molemmilla kerroilla. Voittotulos kuitenkin hyvä 47+55=102. Rebekka sai taktisen "komennuksen" siirtyä viiskasiin hieman painoaan nostamalla ja se palkittiin lääninmestaruudella yhteistuloksella 49kg  (21+28)

 Ekin piti nostaa kuusysissä mutta perjantai-iltana Marian "mesen" kautta saama sisäpiirin tieto kertoi Salman tulevan tuohon sarjaan ja näin Eija pysyi omassa tutussa kuuskolmosessaan, jonne keskenkuntoisenakin teki hyvä raudat 53+70. Salma sähköisen lupauksensa piti ja ensivierailu Rautiossa tuotti Oulun tytölle sarjavoiton kovilla tuloksilla 60+77 vaikka ei aivan parhaassa iskussa ollutkaan. Pirjo kuittasi seiskaviitosen varmoin maailmanmestarin ottein tuloksin 50+67 vaikka kisa- ja matkaväsymys selvästi Vetelin tyttöä vielä vaivasivatkin.

 Toisessa ryhmässä kisasivat miehet kahdessa alimmassa sarjassa eli viiskutosessa ja kuuskakkosessa. Mile onnistui painonsa alimpaan sarjaan vetämään ja viimeinkin sai Samin tempausrekka (70kg) antautua, kun Milko sitä kilolla nokitti, eikä seiskaviitonenkaan kaukana ollut raudan hiljaa yli valuessa. Työnnössäkin tuli vielä piirienkka ysikympin muodossa ja näin oli kasassa kova voittotulos viiteenkuuteen eli 161 kiloa. Isoveli onnistui myös hyvin ja teki ennätysnostojensa ohessa kuuden putken tuloksin 53+70. Eikä nuorimies syyttä saanut päivän kovimpia kannustuksia suorituksiensa aikana osakseen hopeamitalin lisäksi. Joukkuepisteitä RK:lle keräsi myös Antti joka pipo päässä ihan tuomareiden luvalla oli sijalla neljä käyden kovaa kisaa myös pronssimitskusta. Tuomas puolusti Raution ja myös typpöläisten mainetta kuuskakkosessa ja oli Jumaan jälkeen hopealla sarjassa jossa sijoista 3-5 käytiin todella ankaraa ja tasaista kamppailua Pyrinnön ja Junkkarien nostajien toimesta.

 Kolmannen ryhmän muodostivat sitten loput sarjat 69-+105. Kuusysin hoiteli Antti komeasti kotiin tuloksella 80+95, satanenkin pään päälle työntäen nousi, mutta lievää punnerrusta eivät tuomarit anteeksi antaneet ja punaista paloi liikaa tuomarivaloissa. Jaakko säesti hyvin hopeallaan tuloksin 60+82 ja kolmas kansallinen kisa tälle vuodelle avasi oven miehelle myös Rovaniemellä parin viikon päästä käytäviin nuorten SM-nostoihin. Itselle jäi tehtäväksi tässä ryhmässä hakea seiskaseiskan mestaruus järjestävälle seuralle muiden osanottajien sarjasta puuttuessa. Reilu pari tuntia istuskelua kisan kulkua kuulutellen tempausta haittasi ja alkupainoon (62) oli tyytyminen. Työntö sujuikin yllättäen paremmin ja kasiviitosen onnistuin pääni päälle vähän romua talutellen pakertamaan ja ihan 50-vuotiaiden uusi pe:kin siinä samalla syntyi.

 Kasiviitosen mitalit jäivät yllättäen jakamatta, kun Junkkari-Miika jäi ilman tulosta, Oulun Eduard ei koskaan paikalle saapunut ja Hannu siirtyi sarjaa ylemmäksi jonka sitten voittikin mukavalla 200 kilon yhteistuloksella ja onnistuneen kisapäivän kruunasi Taneli komeilla nostoillaan joista tuolla alussa jo juttua olikin.

 Pieni, mutta tehokas kisaorganisaatiomme urakasta selviytyi ihan kunnialla ja levynvaihtajiakin löytyi, kun vähän huhuiltiin jopa yli tarpeen, eikä paikalla olleella painonnostoliiton valmennusvastaavallakaan järjestelyistä moitteen sijaa ollut.

173469.jpg