Hammaslääkärin kautta pellon metsityksen ja sieltä samoilla tulilla kolmen tunnin työrupeaman jälkeen  katsastamaan omaa koneellisesti männylle kylvettyä noin neljän hehtaarin aluetta. Elinvoimaisilta näyttivät uudet vuosikasvut, mutta parin vuoden takaa näkyi jonkin verran hirvien katkomia latvuksia ja haaraumia. Iso säästetty kuusikin törötti ylväänä kohti taivaita, vaikka kuvassa vähän kallellaan onkin. Koivua ja kuusta myös oli paljon alueelle nousemassa, joten kyllä siihen joskus jonkinlainen metsä nousee.  Ötökkää oli vallan vimmatusti metsässä vain hirvikärpäset vielä puuttuivat, mutta jospa nekin vielä syyskesällä palaisivat maisemiin, niin otetaan sitten vaikka valokuva tästä kivasta pikku örkistä joka vilistää pitkin päälakea hiusten seassa tosi vikkelästi.

 Hammaslääkärin sähköinen hammastarhakarttani näytti upeasti aamulla paikkauksen jälkeen vihreää sekä ala- että yläleuan puolelta kuvattuna laidasta laitaan ja se merkitsee, että nyt on sitten reikiä nolla. Tosin röntgenkuva jonka pohjalta se on tehty taitaa olla pari vuotta vanha, mutta joka tapauksessa seuraava käynti on vasta reilun vuoden päästä ja sekin kontrolli sellainen. Sen verran olin onnesta soikeana asiasta, että  huristin teepeelle töhnämunkkikahveille saman tien. Kansakouluikäisenä menin kerran hampaat vihreinä oikeastikin hammaslääkärille, kun kesäkuun alkupäiville osunut koko koulun oppilaita koskenut hampaiden tarkistus venyi ja koulun pihalla aikani kuluksi jyrsin heiniä. Lekuri sitten uteli, että onko minulla useinkin tapana timoteitä pureskella. Vastasin siihen pikkuvanhasti, että aina silloin, kun ei ole muuta syömistä. En vielä tänäkään päivänä ymmärrä, että miksi se vastaus dentistiä kovin huvitti.

 Hampaiden kunto on kyllä oikeasti erittäin tärkeä asia ihmisen yleiskunnon ja terveyden kannalta. Kymmenkunta vuotta sitten itsellä hampaan lohkeamasta lähtenyt tulehdus kipuineen vei pahimmillaan melkein järjen ja juurihoitoineen sen remonttaus kesti lähes vuoden päivät. Särkylääkkeisiin ja hoitoihin uponneilla markoilla olisi saanut hammastahnat ja -harjat varmaan loppuiäksi ja vielä pitkän pätkän hammaslankaakin. Siispä yhteenvetona olkoon: Puhtaat hampaat, raikas suu. Niin hammaspeikko lannistuu.

 Sitkeimmät halusivat vielä  viimeiset iltaharkat ennen Juhannusta ja Jossu, Maria ja Mile paikalla olivat. Tytöt ottivat jo treenin kevyesti, mutta kunnon pyörälenkillä iltapäivän aikana käynyt Milko tykitti hyvät raudat treeneissä pitkästä aikaa. Seiska temmaten kaavalla veto ja kakkosella alle oli näyttävä suoritus ja ysin työntökin oli jo onnistumaisillaan, mutta levyn saumaan takertunut takajalka vei tasapainon ja rauta kaatui yli. Nuoren miehen Juhannussuunnitelmia kun kyselin, niin empä hämmästynyt, kun poika ei Lordia ja Apulantaa Särkille ollutkaan menossa katsomaan, vaan keskikesän juhlaa viettääkin tämä kaveri punttileireillen pohjoisen suunnassa. Mikäpäs siellä yöttömässä yössä, voi väliaikana ottaa vaikka karatematsia porotokan kanssa. Sekin laji tältä urheilun monitaiturilta kyllä luonnistuu.

107989.jpg