Räväkästi aloitin kisaviikonlopun ja pistin pystyyn yhden hengen syömingit ja juomingit kotipihalla oluen ja makkaran voimin. Tervaksien ja ylivuotisten kuivien koivujen avulla loihdin sellaiset grillitulet, ettei edes kohdalle osunut sadekuuro tunnelmaa pilannut. Prosentit olivat kohdallaan miestä myöten. Makkara lähes täyttä lihaa urheilijan tai ehkä tässä tapauksessa kuntoilijan päivittäistä proteiinin tarvetta tyydyttämään ja lihahan on tunnetusti myös mitä mainioin kreatiinin lähde, jonka positiivisen vaikutukset voimien ja lihaksien kehittymiseen ovat käsittääkseni kiistattomat. Syökää siis sikaa ja nautaa.

 Oluen vahvuus prosenteissa mitaten olikin sitten aika minimaalinen eli pyöreä nolla löytyi tölkinkyljestä. Yllättävän hyvän janojuoman ovat Sykäräisten lähdevettä raaka-aineena käyttäen onnistuneet kehittämään. Jatkoin siis kuitenkin tämänkin päivän ilman humalaa, vaikka tunnustan olutta juoneenikin. Tippaakaan en kehu, mutta tämä oli 9100 perättäinen raitis päivä putkeen elämässäni. Minulla on siis käänteinen alkoholiongelma: Kun ei maistu, niin ei maistu.

 Urheiluun ja kuntoiluun viinakset eivät sovi sitten mitenkään. Suorastaan hengenvaarallista olisi krapulassa tai suorastaan humalassa lenkille tai kuntosalille lähteminen. Alkoholi pieninä annoksina suorituksen jälkeen sitten on eri asia ja myöskin jokaisen täysi-ikäisen oma asia ja siitä en lähde moralisoimaan, koska tunnen paljonkin ihmisiä ja jopa hyvin lähipiiristäkin joilla nämäkin asiat ovat hallinnassa ja kontrolli pelaa.

 Aamulla anivarhain on sitten lähtö Lordin kaupunkiin edessä. Kello neljässä on tavoitelähtöaika ja nostajia mukaan lähtee seitsemän ja huoltajia ja vanhempia lähes samanverran. Ärkoo tulee varmasti huomenna näkymään ja kuulumaan napapiirillä, jos ei muualla niin ainakin kisojen jälkeen paikallisessa Raxissa.

90541.jpg