Pikku Ihaa ei osannut päättää harrastaako liikuntaa yksinään, vai ryhmässä ja hyvässä seurassa. Kysyi sitten minulta neuvoa ujosti alta kulmain katsoen ja hännän punainen rusetti jännityksestä väristen.

 Istuin ajatuksissani koneella Älypään luonto-osiota pelaillen, kun tämän pikku piipityksen jalkani juuresta kuulin ja kun ilahtuneena huudahdin: Ahaa, sehän on Ihaa!, niin tämä ujo pieni aasi kellahti selälleen matolle ja jäi siihen sätkimään kaviot kohti kattoa. Autoin varovasti pikku veijarin pystykoolle ja hieman hiljaisemmalla äänellä kerroin oman näkemykseni asiasta.

 Kuules Ihaa, entäpäs jos sinulla olisikin vaikka kaksikin kuntoa ylläpitävää terveellistä liikuntamuotoa niinkuin minullakin ja voisit mielialasi mukaan valita haluatko harrastaa liikuntaa itseksesi vai parhaiden kaveriesi kanssa. Aasi kuunteli tarkkaavaisesti suipot korvat kohti kattoa sojottaen, kallisti päätään ja kysyi: Mitäs sinä Pekka sitten oikein harrastat?

 Minun oli vaikea pidättää hymyn tulemista kasvoilleni, kun katsoa napotimme toisiamme silmiin hetken, mutta onnistuin kuin onnistuinkin kasvoni peruslukemilla pitämään, kun kysymykseen vastasin.

 Kertoilin sitten punttisalilla viihtyväni sitä paremmin mitä enemmän hyviä kavereita on paikalla. Rauta ikäänkuin kevenee puolella, kun siinä rankan harjoituksen lomassa saa jutustaa niitä näitä ja kannustaa kavereita hyviin suorituksiin ja itsensä voittamiseen. Mutta sitten kun haluaakin olla ihan rauhassa voi valita jonkin rauhallisen metsäpolun jota pitkin voi juosta tai vaikka kävellä omaan tahtiin samalla aistit herkistäen luonnon äänille, tuoksuille ja kauneudelle.

 Kuului bling ja pieni ymmärryksen lamppu syttyi hehkumaan Ihaan pään päälle, kun se kohteliaasti kiittäen kääntyi kohti Puolen Hehtaarin Metsää ja juoksi sinne takaisin kaviot kopsuen Nalle Puhin ja muiden ystäviensä luokse.

 Havahduin siihen kun kone tööttäsi ja sen ruudussa luki: Zzzzzzz-olisiko aika mennä nukkumaan. Olin siis nukahtanut kesken pelin. Katsoin hyllyssä istuvaa pientä AA.Milnen tarinan aasia ja mietin oliko sen kasvoilla jotenkin aiempaa ymmärtäväisempi ilme.

 

54587.jpg