mutta ei todellakaan kyyneleitä. Asiat ovat järjestyksessä ja rivissä kuin nuo koneellisen metsänistutuksen jäljiltä olevat nuoret noin kymmenvuotiaat männyt jotka jo harventajaansa odottavat. Hirvet tosin ovat jo osan merkanneet ja runkoja vikuuttaneet. Todella lämmin syyskesän päivä oli kun tuolla taimikossa hetken käveleskelin lomapäivän kunniaksi. Peräti 22,3 astetta olivat takapihan varjoista mitatut huiput iltapäivällä.

 Posti toi jo muutamia tervehdyksiä maailmalta ja niistä urheilupuolta edusti Salakan Jussin keppijumppaopas onnittelukortteineen. Painonnostoliittoa pitkään johtanut mies kävi itsekin peräti olympialavalla asti ja Kalajoen hiihtomajalla pääsin aikoinaan parikin kertaa harjoittelemaan hänen teknisesti tarkan ja valvovan katseensa alla.

 Kauppareissulla poikkesin vielä salille porukkaa moikkaamaan ja jostain syystä innostuin viiskymppisen itsekin tempaamaan. Jaakko oli ollut hurjana ja kasivitosen onnistunut pään päälle pukkaamaan. Toivottavasti sama rauta nousee myös sunnuntaina eli kaksipäiväisten kisojen toisena päivänä. Muuten salilla oli vallinnut tänä iltana totaalinen akkavalta. 

185057.jpg