Puun vuotuinen kasvukausi Suomessa on parhaassa vauhdissa näin alkukesästä, mutta ei kuitenkaan näillä noin kymmenvuotiailla kuusenaluilla, jotka metsäautotien vesakkoruiskutuksen yhteydessä saivat myrkyt silmilleen ja into kohti valoa päin nousemista lopahti siihen.

 Valtiohan omistaa kahta puolta tietä kaistaleen metsäautoteiden vierestä ja periaatteessa tuokin yhteensä keskimäärin noin kahdeksan metriä leveä alue olisi mahdollista tuottavana metsämaana hyödyntää. Kapea sarkahan siitä tulisi, mutta pitkä ja sitä kautta pinta-alaltaan yllättävän suuri metsälö.Pelkästään Typön ja Pahkamaan väliin jäävä tieverkosto on pituudeltaan noin 25 kilometriä ja siitä kun lasketaan 25000m x 8m, saataisiinkin pinta-alaltaan peräti 20 hehtaarin palsta puuta tuottamaan.

 Kallistahan se olisi ylläpitää niin kapeaa sarkaa ja käytännössä ainoa toimiva ratkaisu olisi, että tienvarsipuuston hoidosta vastaisi metsänomistaja jonka metsän halki tie kulkisi ja palkaksi sitten saisi puut, jos ei muuta niin ainakin energiana hyödyntää polttopuiden muodossa. Olisi se kirves ainakin luontoystävällisempi ratkaisu kuin nuorten havupuuntaimien pystyyn myrkyttäminen.

94270.jpg