Aamulla E.T.listojen tukkumyynti rakennuksen katolla olevan firman logo-kyltin päällä istua kökötti varis jo ennen aamukuutta ja kun työkaverini kanssa nousimme ulos autostani, niin tämä kutale rääkäisi kaksi kertaa ja isosti. Arvelin sitten että Enska-veljeni on hyväkkään opettanut laskemaan ja kontrolloimaan työntekijöiden töihintuloaikoja. Kellokorttisysteemiä meillä ei olekkaan ja säästäähän tuossakin, kun linnun palkkaa päällysmieheksi.

 Mutta totta puhuen Jaakko ykkönen oli ihan oikeasti vanhan sahamme höyläämöllä hommissa. Veljeni sen kesytti ja opetti sitten koneeseen menevän raakalaudan päällä kyytiä istuen ottamaan ja kun koneen pyörivät vetotelat ja terät tulivat lähelle varpaita oli tällä linnulla tapana lennähtää koneen yli ja jatkaa lystinpitoa laudan höylätyllä pinnalla ja saattoihan se toki samalla tarkkailla tuotteen laatuakin.

 Työtapaturma sitten Jaakon kohtasi. Isäni asentaessa kiireessä konetta lintu oli tunkenut liian lähelle ohjeitaan antamaan ja puolittain vahingossa oli tälläri huiskaissut variksen koneen remmien ja rattaiden väliin. Siihen loppui Jaskan ura höylärinä ja itseasiassa koko elämä.