Lepolassa ryskättiin tänään suuremmalla nostajajoukolla kuin koskaan, kun peräti 21 nuorta punnituksessa nähtiin ja kaksi ilmoittautunutta oli poiskin jäänyt, toisena heistä Lauri jonka kisareissun sotki mystinen mahatauti vain hetki ennen lähtöä. Kahdeksan nostajaa oli oman porukkamme koko ja kaikilla tietenkin ennätykset mielessä. Autonkuljettajalla oli menomatkalla Himangalla hetken aikaa ajolinjat pielessä, mutta läheltä piti tilanteella onneksi selvittiin.

 Julia oli kisaan pääsyä innolla odottanut ja lavalla sai sitten ensimmäisenä osaamistaan näyttää kanssakilpailijoilleen joiden joukossa oli peräti viisi ensikertalaista. Tyttö parantelikin otteitaan kisan vanhetessa ja viimeinen 25 kilon työntö oli upea suoritus 11-vuotiaalta nostajalta. Tempaamalla nousi rautaa puhtaasti 17 kiloa ja pikku punnerruksella pari kiloa enemmänkin, mutta siitä tuomarit palkitsivat punaisin laikoin.

 Jossu vielä nelikasiin helposti pääsi ja rautakin oli kevyttä, mutta nostojen linjat olivat hieman hukassa ja tällä kertaa yksi varmimmista nostajistamme joutui tyytymään tempauksessa alkupainoihinsa,(33) kun sekä 35 että 37 yli valuivat. Työnnössä sentään nousi lähes ennätystä hipoen nelikoli ja ihan mukava yhteistulos oli Johannallakin kisan jälkeen kasassa. Kisailijoilta lähti piiriennätyksiä runsaasti Minnan toimesta kaksi sarjaa ylempänä, jossa Kalajoen tyttö tänään ensimmäisen kerran nosti. Heidi, Anu ja Eija poistuivat niminä pe-listoilta viiskasissa, jonka uudet pohjat ovat tämän päivän jälkeen peräti 51+67.

 Poikien alinta 50 kilon sarjaa hallitsi Laurin poissaollessa Antti. Harjoitustauosta huolimatta tulokseksi mukavan teknisillä nostoilla tasan 70 kiloa (30+40). Kovia harjoitustuloksia tehnyt Milko ei ollut aivan terävimmillään. Tempaus tuotti 67 kiloa, eikä yritys Samin pe:n rikkomisesta ollut huono, mutta työnnössä oli jääminen alkurautoihin (83) Sataviisikymmentä kuitenkin kasaan ja sarjavoitto viiskutosissa. Sarjassa kaksoisvoiton Rautioon varmisti Tero, jonka 70-kympin ennätystyöntö sai jälkeenpäin kehuja jopa Leilaltakin, joka asiallisen tiukalla linjalla virheet nostoista punaisella tuomitsi ja alaskomennot keskituomarina antoi. Tempaus ei Terolla ihan ollut kohdallaan. Tulos tuli kuitenkin ja kirjattiin ylös numeroin 4 ja 5.

 Saunalenkillä välillä kävin hyvässä seurassa kesken kisaraportin kirjoituksen, mutta tänne on helppo palata takaisin tekstiä vuodattamaan ja juttua jatkamaan. Typön sillalla kävimme pyörähtämässä ja toteamassa kylämme kohdalta jäiden jo menneen menojaan ja veden olevan laskusuunnassa, eli tulvavaara alkaa olla ohi, varsinkin kun lähipäivien sääennuste ei ole vesisateita juuri lupaillut. Mutta nyt takaisin Marinkaisiin.

 Miika teki onnistuneen taktisen vedon ja siirtyi sarjaan 62 kiloa. Tuloksena olikin sarjavoitto ja uusien Junkkaripoikien päänahat. Työnnössä nousi toisella enkkaraudat 68 kiloa ja viimeisellä sama seiskakymppi jonka Tero oli hetkeä aiemmin nostanut, mutta valitettavasti nostossa kaksi tuomaria näki pienen punnerruksen ja nosto hylättiin.

 Viimeisessä ryhmässä vaihtelin sitten Mikon kanssa levyjä, samalla Jaakkoa ja Tuomasta kannustaen. Elämänsä ensimmäisessä punttikisassa Jaakko onnistuikin mainiosti kaikissa tempausnostoissaan päätyen 60 kiloon, joka tavoitteeksi oli pojalle asetettukin. Ylöstyöntö sitten kangerteli sen verran, että vain alkupaino 70 kiloa sai tuomareiden hyväksynnän. 75 ja 80 kiloa valitettavasti pienen käsien epätäydellisen ojennuksen takia hylättiin, mutta nostot näyttivät kuitenkin sen, että kun virhe saadaan korjattua, niin mies on valmis vaikka Rovaniemen "kisakoneeseen" toukokuussa astumaan.

 Viimeisenä porukastamme lavalle asteli harjoituksissa kovia rautoja nostellut Tumppi. Eikä ollut kunto minnekään kadonnut. Sen kertoo tulos 70+95 vain 63 kiloa painaneelta sarjan 69 kiloa voittajalta. Viimeisellä tempauksella kaatui yli seiskakolmonen ja työnnössä kääntyi rinnalle ysiseiska. Alkaa olla satasen työntöraudat  pian Tuomaksella hyppysissä ja ne voisivat olla kovaa valuuttaa viiden viikon päästä Napapiirillä nostettavissa 17-vuotiaiden SM-karkeloissa.

 Leilan lisäksi tuomarimerkinnän kortteihinsa hankkivat Maria, Miika ja Tenho ja tietenkin kisan kuuluttanut Hanski. Pääosin tyytyväinen porukka Lohtajalta kotiin läksi. Itse pääsin kartanlukijaksi ja annoin välittömästi ajo-ohjeet lähimpään kahvibaariin, jollainen paikallisesta suoramyyntiliikkeestä löytyy. Jäätelöt tarjosin kyydissä olleille ja lämmintä leipää ja puinen oravaa esittävä avaimenperä olivat kotiintuomisina vaiherikkaan kisapäivän tuliaisina.