....on käyty treenailemassa sekä tänään että eilen. Johannan ja Marian sain eilen seurakseni, kun ennen bingokeikan alkua kävimme harkat tekemässä. Ysikympin sain just ja just raakana rinnalle hilattua vaikka rauta ikävän painavalta tuntuikin. Tytöillä oli pääasiassa tempausta ohjelmassaan.

 Tänään olikin jo kunnon säpinä salilla ja niin piti ollakin, koska Rovaniemen ja Äänekosken mittelöt lähestyvät kovaa vauhtia. Julialla oli työntö päivä. Eki tempaili sen mitä alaselkä myöten antoi ja Maria haki kovia työntösarjoja yritellen kuuskymppistä kakkosena ja treenin viimeisessä nostossa oli jo enkkarautakin (64kg) hyvin rinnalla. Miika ja Jaakko haastoivat tempauksessa kovasti uutta kymmenlukua kumpikin (60 ja 70), mutta vielä oli nuorten miesten raudan edessä nöyrtyminen. Roopekin oli pitkästä aikaa messissä ja tempaisi lähes harjoittelematta peräti seiskaviitosen ja vielä työntöotteella. Saman raudan sain itsekin tänään ylös pitkästä aikaa ja mukavalla kolmen nousun kaavalla viiden kilon korotuksin homma pelitti hyvin (3x40-60, 2x50-65, 1x60-75) Kaikki nostot vetelin raakoina, paitsi viimeisen joka piti vähän etupainoisesta kyykystä puoliväkisin hakea. Nähtiinpä yksi harkkaenkkakin illan aikana. Johanna kävi taululle kirjaamassa tempauksen kohdalle luvut 26kg. Että pää kii.

 Huomen aamuna kotiutuvat nuoret nostajamme ja viiden vuorokauden pitkä ja raskas, mutta varmasti mukavia muistoja ja tunnelmia synnyttävä reissu on historiaa ja takana päin. Ensi sunnuntaina urheiluseuramme 75-vuotis historiikin julkistamistilaisuuden yhteydessä on mitalistien palkitseminen myös kahvinjuonnin lomassa ohjelmassa ja siinäpä sitä onkin todellista lähihistoriaa tarjolla vaikkapa sitten mahdollisesti tulevan 100-vuotis kirjan aineistoksi.

 Äänekosken piiriotteluun ja kansallisiin kisoihin on luvissa myös pari mukavaa comebackia parin miesnostajamme toimesta, että varsin positiivissa merkeissä on tämä viikko lähtenyt painonnoston osalta käyntiin ja nyt en todellakaan tarkoita mitään testituloksia.