Sieltä se saapuu nostajiemme kulkupeli ollen yhtenä linkkinä pitkällä matkalla kohti Köpistä ja Tanskan maata. Kaikki neljä Junkkarien ja Kisailijoiden edustajaa olivat Ylivieskan asemalla hyvissä ajoin ennen junan tuloa. Junkkari-Miika oli jo vahvassa kisatunnelmassaan värjännyt koko hiuspehkonsa siniseksi ja kokenut Rami ei paljoa näyttänyt kisamatkasta stressiä repivän. Mile otti vanhempansa mukaan huoltajiksi ja Jossu oli pakannut kolme litraa omaa asia-mehuaan kisatulosta parantamaan. Turun satamassa ovat tällä hetkellä tai sieltä juuri laivalla kohti Tukholmaa lähtemässä.

 Neljäs perättäinen kerta on kun nuoriamme pääsee mukaan näihin vuosittain järjestettäviin Pohjoismaiden parhaat alle 20-vuotiaat painonnostajat kokoaviin kisoihin joihin osanotto-oikeus on myös Baltian-maiden nostajilla. Vuonna 2003 Ruotsin Skarassa olivat mukana Miika ja Maria jotka saivat edustuspaikat jopa pieninä yllätyksinä itselleenkin. Vuotta myöhemmin kisat olivat Porissa ja Maria paikkansa joukkueessa säilytti. 2005 kuvioihin pääsi mukaan Mile. Kisapaikkana oli Norjan Gjövik  ja ankara laihdutus sarjaan 50 kiloa (p17v) palkittiin toistaiseksi ainoalla tämän tason ja ikäryhmän mitalilla (hopea) seurallemme ja tietenkin pojalle itselleen ja myöskin Suomelle. Samikin oli jo joukkueeseen nimetty, mutta pikku polvivamma piti poikaa pahimmoilleen juuri silloin pari kuukautta lavoilta pois.

 Koulujen syyslomistakin johtuen salilla oli iltasella aika rauhallista. Maria ja Johanna sentään olivat hetken seuranani, kun paikalle saavuin ja uudet kotimaiset komeat vihreät kisakympit ylpeänä tytöille esittelin. Levyt pääsisät suoraan tankoon ja Maria "kastoi" ne Kisailijoille kuuluvuksi onnistuneella kuudenkympin työnnöllä, jota seurasi vielä kaksi kääntöä kuusvitosella. Johannan harkan aiheena oli selkää vahvistava tempausveto vitosen sarjoina.

 Oma treeni tuotti mukavan tempaustuloksen (72,5) ja siitä on hyvä jatkaa kohti kovempia rautoja. Ek:n helpohko ysivitonen kertoi myös jalkojen menneen eteenpäin, vaikka treenit niiltä osin ovat olleet todella varovaisia. Timppa intoili myös paikalla ja otti 120 raakana rinnalle. Mukava olo oli treenin jälkeen ja tunne sellainen, että kyllä tässä vielä oman elimistön biologisen kellon käyntiin voi vaikuttaa. Nimittäin sitä hidastavasti. 

234899.jpg