Eilisessä kisassa Mile oli niin onnesta soikeana hyvistä ennakkoasetelmista kilpailuun, että otti volttilähdön korkeushyppypaikalta lämmittelylavalle. Kuvaan käy saatteeksi myös riimit vanhasta koulukirjani runosta: "Muuttui lattia katoks, katto lattia matoks."

 Kahdestakymmenestäkuudesta nostajasta seitsemän oli tyttöjä ja siinähän olikin sopiva ensimmäinen ryhmä. Julia kilpaili samanaikaisesti sekä 12- että 14-vuotisissa (s40kg) käyden molemmissa ikäryhmissä tiukkaa kisaa voitosta Atleettiklubin kaksosia vastaan. Tiukka taistelu tuotti kisasta kaikki omat ennätykset ja uudet tasakympit 20+30=50, ja kaikki kolme tyttöä päätyivät yhden kilon sisään ja Iitu toisia painavampana sai tyytyä kakkossijaan 12-vuotisissa ja kolmossijaan  14-vuotisissa. Kaikki tytöt näyttivät paljon enemmän nauttineen ennätystensä rikkomisesta kuin kilpailun sijaluvustaan, joka minua ja Aria kiinnosti ilmeisesti paljon enemmän.

 Jossu kilpaili sarjassa t14v/50kg ihan yksikseen ja otteista paistoi tällä kertaa kisaväsymys ja aamun aikainen herätys. Varmoilla alkupainoilla (36+45) kuitenkin varma punttikarnevaalivoitto ja sen kunniaksi olisi nyt paikallaan pieni lepo tai ainakin harjoittelun keventäminen viikoksi tai kahdeksi.

 Johannalla oli tuo sama sarja hakusessa, mutta urheiluopiston vaaka oli toista mieltä ja nakkasi tytön 500 grammaa ylipainoisena seuraavaan sarjaan eli +50kg. Perustuloksella (22+38) tuli kotiinviemisiksi pronssimitsku ja runsaasti lisää kokemusta. Viimeisessä 41 kilon työntörekka yrityksessä oli flunssaisella nostajattarellamme myös paljon hyviä elementejä noston veto- ja kääntövaiheessa, mutta jalat joutuivat kyykystä ylös yritellessä vähän liian tiukoille.

 

257562.jpg