Vaan ei kuitenkaan suksimassa sillä Suomen Sievissä juhlittiin tänään Keplin kymmenvuotistaivalta samalla palkiten piirin parhaita seuroja ja urheilijoita kunniakirjoin ja pokaalein. Itse sain kunnian olla vastaanottamassa piirin huomionosoitusta seurallemme, jossa oli ihan kehykset valmiina. Viimeksi kun Lylyn talolla Asemakylällä kävin vuonna 1973 illan ohjelmassa oli vain bingon peluuta ja sikäli oli onni myötä, että kohdalle osui illan viimeinen kolme riviä ja saaliina tuliterä naisten polkupyörä. 

 Nuori Suomi rahaa jakoivat myös runsaasti ja peräti 37 anomusta Keski-Pohjanmaalta oli saanut hyväksymisleiman. Niiden joukosta löytyi myös naapuriseuramme hyväksytty hakemus. Eurot menevät varmasti tarpeeseen varsinkin, kun Hiihtomajan punttisalin laajennuskin on vielä jonkin verran kesken. Markka-aikana myös Kisailijat haki ja myöskin sai tätä kannusterahaa ja ainakin Eleikon 15 kilon tanko ja uusimmat isot vitoset on tällä rahalla salillemme hankittu.

 Puheiden ja muun virallisen ohjelman lomassa kuultiin elävää musiikkia. Aikamoista räimettä saivat aikaiseksikin. Bändin nimi ei jäänyt mieleen mutta  bassoa soitti Suzy Quatro, solisti taisi olla Irina, rumpupatterin takana hääräsi Cozy Powell ja kitaristina oli tietenkin Jimmy Page. Esittivät muuten joululaulun: "No onkos tullut kesä" ja ihan selevällä suomen kielellä.

 Viimeisessä kuvassa on menossa tiivis esitys, jossa paikallisen harrastajateatterin jäsen esittää 12-ottelun eri lajeja sadan vuoden takaa. Silloin oli tietenkin heitetty, hypätty ja juostu, mutta myös ammunta ja punnerrukset olivat tähän vaativaan lajiin kuuluneet. Bonuksena tuli vielä lehmän lypsyä ja halonhakkuuta.    

 

297289.jpg