Sen verran maitohapoilla oli mies eilisestä kisasta ja painonpudotuksesta siihen, että kirjoitteleminenkin siirtyi seuraavaan päivään. Pikku aamulenkille lähdin jo kahdeksan maissa vilpoisan raikkaassa ja happirikkaassa kevätaamussa kulkien vanhaa peltotietä pitkin Maijanojan vartta välillä myötäillen tutuille Putaan pelloille Härönnevan isolla aukiollakin poiketen. Jonkin verran olivat maisemat muuttunet. Uutta peltoa oli raivattu ja metsä oli saanut sen tilalta väistyä, mutta paikoin luonto oli vallannut reviiriään takaisin kuten kuvastakin näkyy.

 Hyvin heräsi keho kävellessä ja painokin vähän tippui entisestään ja niinpä oma kisapaino olikin sitten vaivaiset 75,9 eli reilusti alle tavoitteen. 22 nostajaa lisäkseni vaa`alle uskaltautui ja kolmen ryhmän kisa oli tiedossa. Tyttöjä ja naisia oli paikalla peräti seitsemän ja Julia ja Rebekka pelin avasivat vuorotahtiin nostaen päätyen tuloksiin: Julia 44kkg (19+25) ja Rebekka 46kg (20+26). Rebekalle tulos merkitsi samalla ensimmäistä tyttöjen piirinmestaruutta ja Iitu taas tekaisi kisassa kaikki omat ennätyksensä uusiksi onnistuen joka nostossaan. Nelikasia hallitsi Jossu tuttuun tyyliin ja viimeinen 37 kilon ennätystempaus yllätti jopa kisakuuluttajankin. Niin tarkasti ja taitavasti tyttö syvältä kopin nappasi ja kun sisäänajovaiheessa oleva raakatyöntökin pelitti 44 kilon arvoisesti oli tuloksena yhteistulosrekka 81 kiloa joka toivon mukaan Rovaniemellä uusittuna tai vaikka vähän petrattuna tuottaisi Johannalle hyvän sijoituksen SM-lavalla. Tyttöjen puolella pm-kisojen kirkkaimpana tähtenä loisti kuitenkin Minna Nauha, joka viiskasissa revitti kasaan peräti 120 kiloa (52+68)

 Naisten sarjoissa porukastamme pk-puolella kisasivat hieman kevyemmin harjoitelleet Malia ja Eki. Myös huoltajan hommia mallikkaasti nostojensa lomassa hoitanut Maria nosti perustuloksen 98 kg (45+53) ja jokapaikan ahkera työmyyrä Eki 124 kg (54+70)

 Poikien sarjat aloitettiin kahdella kevyimmällä sarjalla (50 ja 56) joista alempi oli tällä kertaa todella mielenkiintoinen, koska jo ennakkoon tiedettiin, että Lauri ja Antti tulevat siinä käymään kovan taistelun mestaruudesta. Piikkipaikka vaihtui pojilla joka noston jälkeen ja Antti kuittasi viimeisellään väkisin kahdella kilolla Laurin edelle ja ensimmäiseen mestaruuteensa piiritasolla. Kaukana takana eivät myöskään olleet Junkkaripojat, mutta kaksoisvoitto RK:lle tuloksin: Antti 80kg (35+45) ja Lauri 78kg (33+45). Sarjassa 56 kiloa oli tuttu mitalikaksikko kun veljekset Milko ja Miika homman hoitivat tyylikkäästi kotikylälle tuloksin: Milko 143kg (68+73) ja edellisenä päivänä hyvän osuuden siltojen viestissä juossut Miika 113kg (48+65) Kuuskakkosessa oltiin sitten vieraskoreita ja siinä mitalit matkasivat Junkkaripoikien mukana Kalajoelle.

 Kuusysissä saatiin sitten yllätysvoittaja, kun sekä Rami että Tumppi olivat samaan aikaan toisaalla niin pitkästä aikaa lavalla nähty Miika Timonpoika kuittasi kultaa 150 kilon yhteistuloksella (65+85) Hieno paluu kisalavalle ja juuri oikeaan aikaan. Ottipa Miika merkinnän myös tuomarikorttiinsa ykkösryhmässä. Jaakon sarja oli kisoissa taktisista syistä seiskaseiska ja mestaruus ja osanotto-oikeus poikien SM-kisoihin varmistui voittotuloksella 134 kg (57+77)

 Pk-puolella miehissä ja sarjassa 62 kiloa Ana näytti sitten nuoremmilleen mallia työntäen ennätyksekseen 101 kiloa. Tulos on enää neljän kilon päässä miestenkin pe-lukemista ja paine tuon ennätyksen rikkoutumiseen kesän kovissa kisoissa kasvaa päivä päivältä. Tempaamalla Antti nosti 75. Kisan kuuluttaja intoutui myös viimeisessä ryhmässä nuorten kanssa voimailemaan ja pöytäkirjaan merkittiin lopputulos 153 kiloa (70+83) Piirinennätyksiäkin nämä tulokset olivat. Tosin kukaan ei aiemmin ollut tulosta tehnyt kyseiseen painoluokkaan 50-vuotisten sarjassa.

 Hyvin toimi myös luotettava kisaorganisaatio. Jukka istui koko reilun kolmituntisen keskituomarina. Leila ehti olla sekä tuomari, sihteeri että kuuluttajakin minun lavalla ollessani. Jo mainitun Ekin lisäksi levynvaihtoa hoitivat Sami ja Mikko. Anu puolestaan hoiteli pisnekset ja piti kisakahvilaa pystyssä jämäköin ottein.

 Kisasta lisää juttua osoitteessa: www.malia.vuodatus.net 

 

 

82105.jpg