Aika moni suomalainen on ensimmäisen ulkomaille suuntautuneen lomatkansa juuri näille saarille tehnyt, ei kuitenkaan autolla kuten Irwin laulussaan, vaan ihan sinivalkoisin siivin. Seitsemästä pääsaaresta koostuva saarirykelmä Atlantilla tarjoaa myös vaihtelevaa ja monipuolistakin luontoelämysmatkailua, kun vain malttaa lähteä vähän kauemmaksi täyteen rakennetuista turistikohteista.

 Kaikilla noilla saarista en  itse ole käynyt kolmella kuitenkin ja ensimmäinen kohde kymmenisen vuotta sitten oli ihan perinteinen Gran Canaria ja Playa del Ingles. Vihreä pikku-Corsa alla ehti tutustua kolmen päivän aikana moneen pikkukylään ja varsinkin kaunis Mogan kukkineen ja kujineen jäi hyvin mieleen. Paikalliset liikennesäännöt tulivat tutuiksi pysäkoinnin osalta Puerto Ricossa ja paikallinen poliisi kouluttikin ihan kunnolla ensimmäisiä haparoivia askeleita maailmalla matkaavaa ja että oppi varmasti päässä pysyisi niin kirjoitti vielä kurssistaan 15000 pesetan laskun, jonka eräpäivä oli todella heti.

 Autoiluinto ei kuitenkaan tähän kaatunut vaan myös Teneriffa jota Teide hallitsee ja karuudessaan kaunis Fuenteventura autoillen pääpiirteittäin 90-luvun loppupuolella kierreltiin. Teidelle kiivetessä minä ajelin ylämäkeen ja aika pian appelsiiniviljelmät vaihtuivat yllättävän järeisiin mäntymetsiin. Yli 2000 metrissä olikin lähes pelkästään kivistä aavikkomaisemaa tarjolla ja tienlaidoilla paikoin varoituksia liukkaasta kelistä. Sitä ei sentään osunut kohdalle. Paluumatkalla siirryin kartturiksi ja aika vikkelästi palailtiin myötämaahan  takaisin Los Americanoksessa sijaitsevaan pikku hotelliin ja tietenkin paikallisen tavan mukaan ilman valoja päivällä ajaen.

 Corralejossa päivät alkoivat useimmiten hiekkatöillä sillä hienojakoista vaaleaa santaa saattoi tulla oven alta huoneeseen pikku lapiollisen verran. Samainen hiekka matalassa rantavedessä antoi merelle uskomattoman kauniin sinisen sävyn tuoden väriä muuten saaren pohjoisosan karuun lähes kuumaiseen maisemaan jota lentokoneen pitkän ja matalan laskeutumisen aikana oli tarjolla ikkunasta katsoen pitkän aikaa. Huomenna matka jatkukoon samaan aikaan.  

 

 

397316.jpg