Vallin Heikki oli omilla pikku kätösillään tehnyt nämä persoonalliset ja tyylikkäät parhaiden tyttö- ja poikanostajien erikoispalkinnot tämän viikonlopun kisoihin, joista askeettisissa mutta erittäin asiallisissa Kurikan Puntti-Klubin harjoitustiloissa tänään aloitettiin kisaamaan. Vasemmalla olevan tyttöjen palkinnon kohtalo ratkesi jo tänään ja Salmahan sen Ouluun vei mennessään.

 Ei tarvinnut Raution tyttöjenkään tyhjin käsin kotiin palata. Kisassa oli mukana kiitettävä määrä tyttöjä, eli 18 kappaletta ja sehän tiesi kahta kisaryhmää, joista ensimmäisessä mukana Julia. Tyttö teki oman painonsa suhteen tarkkaan työtä ja tasan 40 kiloa oli digitaali vaa´an ilmoittama kisapaino aamusella. Iitun kisa tuotti oman tempausrekan (23) jolla säilyi hyvä tuntuma voittotaisteluun, mutta todella varma porilaisvastustaja oli vielä työnnössä liian kova pala ja kun varmalla alkupainolla (28) varmistui kakkossija, niin kovanlainen korotus suoraan omaan työntöennätykseen jo toiseen nostoon oli rajunlainen, eikä toivottua tulosta antanut, mutta rinnalle saakka se kolmikolmonen sentään kääntyi. Ykkösryhmässä tekivät hyvää jälkeä myös Junkkari-Hannat ja tytöt ottivat komean kaksoisvoiton Kalajoelle sarjassa 44kg.

 Kakkosryhmässä ei nelikasissa Jossulle haastajaa löytynyt, vaikka tulosluettolossa Jyväskylän tyttö ei ole kuin kahdeksan kilon päässä. Neljäs perättäinen koululaisten Suomenmestaruus sinetöityi komealla yhdeksänkympin yhteistulosrekalla (40+50) ja viidellä onnistuneella nostolla. Viiskolmosissa Johanna oli ensimmäistä kertaa SM-tason kisassa mukana. Oma tempausennätys (33) ja työnnön varma alkupaino (40) olivat uuden mestarimme voittokilot. Temmaten meni vielä viimeisellä kolmivitonen yli ja työntäen 44 kiloa oli periaatteessa jo hetken hallinnassa.

 Viiskasi oli myös Kalajokista hallintaa ja Junkkari-Minna hoiteli voiton ja tärkeät joukkuepisteet tyylikkäästi kotikaupungillemme. Rebekka varmisti varmoin ottein ja isä-Markun ohjein hopean tästä sarjasta itselleen tuloksin 24+30=54. Markku jatkoi huoltohommia vielä poikien ensimmäisen ryhmän aikana, jossa Rene rymisteli kolmivitosten sijalle neljä. Hyväksytysti rautaa pysyi ylhäällä temmaten 16 ja työntäen 18 kiloa 26,3 kiloa punnituksessa painaneella seitsemän vuotiaalla Kisailijalla. 20 kiloakin nousi suorille käsille, mutta ihan pieni punnerrus sai kaksi tuomaria nostamaan punaisen laikan.

 Leila hoiteli sattuneesta syystä autonkuljettajan tehtäviä päivän aikana ja myöskin kakkosryhmän tuomaroinnin toisen sivun osalta. Aamulla autoiltiin Kauhavan aina punaisten valojen kautta Lapuan Shellille kahveille ja tällä kertaa en kaatanut muuten täyttä kahvikuppia baarin pöydälle.

 Iltapäivällä nälkäisille Kurikan kävijöille tarjosi suojaa ja ruokaa kotimatkan aikana Seinäjoen ABC pitsan muodossa ja kaiken varalta Isomastontiellä Kokkolassa odotti vielä Ismon keittämä matikkakeitto retkuettamme. Terveellistähän se on kalaruoka, mutta jostakin syystä koko porukka tunsi itsensä lyhyen vierailumme aikana varsin kylläisiksi. Kokille kuitenkin kiitokset tarjouksesta. 

 

387186.jpg