Tässä kuva tämän illan pelivälineestä, jolla etsittiin Raution rautakouraa ja vahvanäppisintä miestä ja naista urheilukentän laidalla vahvojen kädenvääntäjien Jannen ja Mikon johdolla.

 Jaakko oli illan haka miehissä ajallaan 1.19. Jyrki piteli vain pari sekuntia vähemmän aikaa ilmassa tuota vajaat 70 kiloa painavaa entisen pajamme tärkeää työkalua ja Raution kunnan vaakunan symbolia. Antin aika kirjattiin kolmella ykkösellä ja muutaman sekan siitä jäi serkkupoika Tumppi, jonka kanssa lähes tasapäisesti kisasi MikkoK. Veljekset Miika ja Mile olivat sitten viimeisillä pistesijoilla ja tällä kertaa juuri tässä järjestyksessä.

 Eki olisi ollut kova sana myös miesten puolella vaikka jäikin neljä sekkaa viimevuotisesta ennätyksestään. Aika 1.04 oli kuitenkin kova tulos ja Johanna jäi siitä aika selvästi tällä kertaa, vaikka nämä tytöt ovat joskus olleet tässä kisassa lähes tasapäisiä. Yleisön ankarasta painostuksesta johtuen Marian oli lähes pakko myös käydä lajia kokeilemassa ja kolmospystihän siitä tuli palkintokaappia komistamaan.

 Nuoret olivat rohkeasti ja ennakkoluulottomasti mukana tässä ankarassa kestävää voimaa ja sitkeyttä vaativassa lajissa, joka ei ihan rautiolainen keksintö ole vaan vielä hieman painavampia (75kg) "salkkuja" kannatellaan lajin vähän virallisemmissa kisoissa, joista myös on olemassa ihan valtakunnallistakin tilastoa. Taitavat parhaat noteeraukset mennä yli neljän minuutin ja on tuota Raution alasintakin kannateltu reilusti yli kahden minuutin, kun sen kahvaan viime vuonna tarttui Juhku. Itse kokeilin lajia vuonna 2004, kun sitä ensimmäisen kerran Rautio-viikolla yleisöä viihdyttävänä voimalajina kokeiltiin ja ihan kohtalaisella menestyksellä.  

116686.jpg