Tein tänään nopean päätöksen ja punttitreenin sijasta painatinkin metsään tarpomaan. Nyt saikin kävellä ruhtinaallisissa olosuhteissa, kun sai traktorin ajouraa pitkin tallustaa. Sen kunniaksi lisäsin lenkkiin hiukan mittaakin edellisiin verrattuna. Vähän oli lämpöasteita, ehkä pari ja räntää sateli harvakseltaan taivaalta, mutta muuten olosuhteen olivat hyvät ja rauhassa sai omiaan kävelyn aikana mietiskellä.

 Marian ja Jossun kävin sitten salilta metsästä palattuani hakemassa ja samalla vähän Anssilta kyselin kisakuulumisia. Mies oli nimittäin menestynyt kädenväännön aluekarsinnoista ja selvittänyt tiensä Joutsan SM-vääntöihin.Samainen Anssi, luvalla sanoen hyvinkin ristiriitaisia tuntemuksia herättävä persoona on kilpailut aiemmin penkkipunnerruksen ja vapaaottelun suomenmestaruuskisoissa ja nyt tämä raavas perunanviljelijä sai osanotto-oikeuden jo kolmannen erilaisen lajin SM-koitokseen.

 Paikallisessa Kalajoki-lehdessä oli tänään yleisönosastolla mukavaa luettavaa, kun nimimerkillä "rapu" joku muisteli ja kertoili painonnoston alkuajoista Kalajoella ja osin maakunnassakin 50 vuoden takaa ja todella positiivisessa ja kannustavassa hengessä. "Nothing feels as good as nice snatch" jos en muuta sano.