Eilen iltasella kävin aikani kuluksi ja sitä kuluttaakseni ensimmäistä kertaa tutustumassa Vihasniemen kotaan ja sen ympäristöön lintutorni mukaan lukien. Tornissa ei ollut yhtään lintua, lähimetsässä naputteli sentään käpytikka lahoa männynrunkoa. Kevät- ja syysmuuton aikoihin tuon yhdessä kuvassa näkyvän lahden yli kyllä varmasti lentää lintuja ja paljon.

Metsähallituksen ylläpitämä kota ympärillä olevine rakennuksineen oli varsin hyvässä kunnossa. Ulkona oleva nuotiopaikka oli todella isolle porukalle suunniteltu ja ensimmäistä kertaa näin ulkohuussin, joka oli suunniteltu myös liikuntarajoitteisten tarpeisiin. Paperiakin oli tarjolla. Kuivaa koivuhalkoa oli riittävästi ja kirvesvartta ei varmasti kukaan saa kaulalta poikki.

Tulia en tällä kertaa tehnyt, mutta kuvan liekeistä kuitenkin sain otettua, kun paikalle saapui pari nuorta miestä Kalajoen keskustan suunnalta. Lihansyöjiä olivat molemmat.

Kodalta pois ajellessa huomio kiinnittyi Vihasniementien varrella olevaan yksinäiseen laskettelusukseen. Suunnittelekoohan kaupunki mahdollisesti laskettelurinteen tekoa alueelle lähivuosina?

034.jpg

017.jpg

018.jpg

027.jpg

025.jpg

021.jpg

023.jpg

024.jpg

029.jpg

030.jpg

026.jpg

028.jpg

033.jpg

035.jpg