Tästä se alkaa, punnituksen jälkeinen ensimmäinen virallinen painonnostokisaan liittyvä asia, eli esittelyyn valmistautuminen yleisöltä piilossa ja useimmiten kisojen lämmittelytiloissa, jossa tulevat tuplamestarimme Jossu ja Maria ovat jo paikkansa jonossa löytäneet.

Johannalla oli tuttu vastustaja kevään koitoksista Etelä-Pohjanmaalta ja silloin oli Lipposen kesyttäjä saanut vielä Kurikan tytölle antautua, mutta Rovaniemellä oli tahti toinen. 38 kilon tempaus, joka samalla oli tytön oma kisaennätys, antoi kisaan loistavan alun, eikä Jossu kahden kilon etumatkastaan luopunut vaan jopa kasvatti sitä vielä työntäen nelivitosen ja vaikka viimeinen nosto (46kg) epäonnistuikin, niin sekä 20- että 23 vuotiaiden naisten sarjan 48 kiloa uusi Suomen mestari löytyy Raution Kisailijoista.

Maria ei valmennettavaansa huonommaksi jäänyt vaan 9,7 vuoden kisarutiinilla hoiteli sarjan 53 kiloa mestaruusmitalit ja -pokaalit palkintokaappiinsa. Ainut pieni kauneusvirhe kisan kulkuun tuli viimeisessä kuudenkympin työnnössä, joka hieman taakse suuntautuneena löytyi nostajan selän takaa ennen aikojaan. Tuplamestaruus Kalajoen lukion Abille tuloksin 46+57. Jälkeenpäin nämä ykkössijat varmistivat Kisailijoille joukkuemestaruuden kakskymppisissä ja kakskolmosistakin tuli hopeamitsku.

Päivän toisen ja samalla viimeisen ryhmän muodostivat miesten kaksi alinta sarjaa eli viiskuutonen ja kuuskakkonen. Alemmassa olivat mukana Tokolan veljekset ja ylemmässä Hyryn serkukset. Milellä piti olla selkeä paikka varmoilla nostoilla kuitata tuplapronssi, mutta kova tempausrekka (75kg) antoi mahdollisuuden haastaa Oulun Jumaa Akraminpoikaa oikein tosissaan. Omalla työntörekallaan (93kg) Milko hetken jo hopeapallia kolkutteli, mutta vielä oli vastus liian kova ja kolmossijaan oli tyytyminen tällä kertaa. Myös Miikan kisa sujui onnellisten tähtien alla ja tärkeitä joukkuepisteitä ropisi neljännestä sijasta seurallemme runsaasti. Tempauksen kisaennätys parani myös kilokaupalla ja tavoitteena ollut 130 kilon yhteistulos oli todella lähellä täyttyä jääden vain kolmen kilon päähän, kun yhteissumma muodostui tuloksista 57+70.

Kuuskakkosessa Antti olisi terveenä ollut jopa ennakkosuosikki, mutta liki kahden viikon sairastelu vaati veronsa ja se, että pääseekö mies kisoihin mukaan ollenkaan oli muutamaa päivää ennen lauantaita suuri huolenaihe. Sisukkaasti mies kuitenkin rautaa ja kovia kilpakumppaneitaan vastaan taisteli ja väkisin kiilasi itsensä tuplahopealle tuloksin (78+96) Paperilla mestaruuskin oli vain kilon päässä, mutta Alavuden poika tuskin olisi itseään antanut yllättää vaikka Anan viimeinen ysikasi olisi onnistunutkin. Kesällä taukoa pitänyt ja elokuussa amiksen Nivalassa aloittanut Tuomas paranteli jo aika mukavasti kahden viikon takaisista Raution nostoista tuloksiaan, mutta neljättä sijaa korkeammalle ei poikien tämän sarjan hallitsevalla mestarilla ollut asiaa. Lupauksia antavat raudat (65+87) mies kuitenkin Korkalovaaralla kasasi.

Näiden neljän nostajan voimin kisailijat oli pisteissä ensimmäisen päivän jälkeen johdossa molemmissa ikäryhmissä ja mukavana yllärinä sinclair-laskuri kertoi Milen olleen eka kisapäivän kolmanneksi paras nostaja ja sehän tiesi Huhtahyvät-tuotepakettia nuorelle miehelle vielä vaivan palkaksi. Osa porukasta lähti nostojen jälkeen Kemijoki-vartta seuraillen kotia kohti ja osa siirtyi leppoisaa lauantai-iltaa viettämään Rovaniemen kaupungin suojiin.

Jaakko sai sitten pitää sunnuntaina seuramme lippua korkealla sarjanaan kuusysi. Tempaus jäi alkurautoihin (58) mutta työntö tuotti komean uuden rekan (86kg) ja näillä tuloksilla Jaska saalisti riittävästi seurallemme pisteitä etteivät joukkuemitalit käsistämme karanneet. 20-vuotiaissa mitalin väri oli hopea ja 23-vuotiaissa se himmein eli pronssi. Ihan itse pääsin niitä noutamaan ja mikäpäs siellä oli palkintopallilla seistessä Rovaniemen vahvan painonnostokaartin edustajan vieressä.

Mukava oli kokonaisuutena kisaviikonloppu ja paljon muutakin jutun aihetta sattui ja tapahtui kahta puolta Kemijoen. On niitä sitten mukava muistella vanhana, kun Reinot jalassa rollaattorilla kaasuttelee Uutelasta Salea kohti Ullalta Ukko-Pekkaa ostamaan.