Aurinkoista kesäaamua kaikille kera kuvan pikkupojasta joka Saunanmäkeä ylöspäin hymy kasvoillaan ylöspäin tallustaa noin vuonna 1960. ( hyvä vuosi )

 Oikeastaan nuoren miehen nimi on Juha-Pekka, mutta isä käytti tästä perheemme kuopuksesta vain tuota Pekka nimeä ja niin se sitten hiljalleen jäi kutsumanimekseni.

Haarapääskypariskunta kierteli pitkin päivää taloa ja tutki räystäiden aluksia pesäpaikkoja etsien. Varastokin tutkittiin sisäpuolelta ja ulkoa. Kiihkeästä pulinasta päätellen yksimielisyyttä pesän sopivasta paikasta ei löytynyt ja muuraushommia linnut eivät ainakaan vielä aloittaneet. Ruokaa hyttysten, paarmojen ja muiden pikku siivekkäiden muodossa ainakin tällä kankaalla riittäisi, että tervetulleita linnun pihapiiriin olisivat asustamaan. Olisi Kisullakin haastetta näitä loistavia lentäjiä yrittää edes katseella seurata saatikka pyydystää.

 Julia vielä kyseli treenien perään ja kauppareissun yhteydessä tyttö sai valvotut pikku harkat tehdä samalla huomisten kisojen alkupainot kokeillen joihin lähes kolmekymmentä nostajaa on nyt sitten ilmoittautunut ja kisalle nimensä antanut henkilö ihan runoja riimitellen minulle osanottonsa mailaten varmistanut. Punnituksen aikana on yhtäaikaa käynnissä "Hengen taistelu" näytelmän kenraaliharjoitus ja täytyy vähän erikoisjärjestelyjä tehden hoitaa asiat, ettemme kolinalla vain häiritsisi vahvojen tunteiden tulkitsijoita, jotka lauantai-iltana sitten pääsevät tositoimiin.

 Salilta pois lähtiessä talon pihalta vielä hetken aikaa jututin lomailevaa miestä joka myös aikoinaan hetken aikaa painonnostoa vähän kokeili. Nuorten pm-hopea kahdenkymmenen vuoden takaa oli sijoituksellisesti tämän oopperan valomiehen paras saavutus. Kisoja kun kutsuin katsomaan, niin kiitti kohteliaasti, mutta aikoikin teeveen ääressä illan viihtyä ja jonkin pallopelin kisaa seurata. Olisiko ollut tennistä tai jotain. Eipä silti, kyllä brassit vastaan Ranska on minustakin ihan kova juttu, tosin se peli taitaa olla ohjelmassa vasta lauantaina.

112726.jpg