Lauantai aamuna päästiin tositoimiin kello yhdeksältä punnituksen alkaessa. Kaikilla muilla oli paino hallinnassa, mutta Marialle kisavaaka näytti armotta 200 grammaa liikaa ja eikun saunomaan taas. Puoli tuntia vaatteet  päällä lauteilla sai vielä sen verran tytöstä hikeä irti, että kisapaino tasan 48 oli viimein kohdallaan. Kaksi viikkoa kestänyt neljän kilon urakka oli ohi ja tie kisalavalle aukesi. Puheiden ja nostajien esittelyn jälkeen sitten vähän yli kymmenen kisa käynnistyi. Porukastamme samassa sarjassa Marian kanssa kilpaileva Jossu avasi pelin kolmella onnistuneella tempauksella, joista viimeinen tuotti tulokseksi oman ennätyksen 36kg. Hetkeä myöhemmin myös hyvin rasituksesta toipunut Maria kävi suorittamassa kolme onnistunutta nostoa ja kun pahin vastustaja hermoili ja jäi alkupainoihinsa (45kg) niin tyttö nappasi kahden kilon johdon tempauksen jälkeen hopea ja pronssi kamppailussa. Marian nostojen välissä kuumesta vasta toipunut Anu sai tempaustuloksekseen 45 kiloa ja hankki suorituksellaan tärkeitä joukkuekisapisteitä tytöillemme.

 Johanna jatkoi samaan tahtiin työnnössä, kasasi kuuden putken kisassa ja viimeisellä rutisti ylös 44 kiloa ja yhteistulos näin  80 kiloa. Komea tulos vasta 13-vuotiaalle nostajattarelle.Sitten alkoi Maria ja Lohjan tytön kisa kakkos- ja kolmossijasta. Molemmat nostelivat siihen malliin, että saivat yhteistulokseksi kasaan tasan sata kiloa ja kun olivat vielä saman painoisia niin olivat periaatteessa yhtä hyviä, mutta kun painonnosto ei tasapeliä tunne, niin Maria pokkasi hopeamitalin, koska oli tuloksensa tehnyt aiemmin kuin vastustajansa. Anu haastoi työnnössä kovasti Rovaniemistä tuttua kilpakumppaniaan. Kaksi kertaa olivat kolmanteen sijaan ja lajimitaliin oikeuttavat raudat rinnalla, mutta pitkä ja perään ylöstyönnössä tuottaa yleensä tulokseksi kolme punaista lamppua eli hylätyn noston ja niin kävi valitettavasti tällä kertaa sarjassa 63 kiloa kisanneelle Anulle.

 Seuraavana olivat vuorossa miesten alimmat sarjat 56, 62 kg. Ja molemmissa mukana Kisailijoiden nostaja. Huolta ja murhetta tuli heti, kun Mile ilmoitti puoli tuntia ennen kisan alkua, että kuumetta on lähes 39 astetta. Burana kiireesti siis miehelle ja vanhempien kanssa neuvottelu, että voiko nuoren miehen lavalle päästää. Lupa saatiin, eikä lämpö juuri haitannut, sillä kaikki tempausnostot onnistuivat, joista tosin keskimmäinen lähti pyörimään, kuin Sorsa lumikourussa laudallaan, mutta Mile kiersi mukana täydet 90 astetta ja kun nosto muuten oli teknisesti puhdas niin kolme valkoista lamppua siitäkin saatiin.Työnnössä sitten lääke jo auttoi ja siinä Milko oli jo lähes normaalitehoilla liikkeellä nostaen helposti 87 kiloa. 90 kiloa sitten veikin kyllä miehen mennessään pyrstölleen, mutta 13-vuotias miesten kisojen nuorin nostaja oli päiväänsä kisan jälkeen todella tyytyväinen.

 Sitten alkoi sarjan 62 kiloa odotettu Heikin ja Antin taisto. Ja kaikki sujui kuin ennakkoon määrätyn käsikirjoituksen mukaan. Hepe voitti rutiinilla ja kokemuksella Antin tempauksessa vaivaisella kilolla, mutta työnnössä Ana kuittasi sen kilon ja vei näin yhteistuloksen pronssilätkän palkintokaappinsa kevyempänä kuin bemarijunkkari. Nummelan kokenut veteraani Harri joutui myös molemmat Kalajokiset paremmakseen tunnustamaan.

 Paljon muutakin päivään mahtui. Palkintojenjakoa ja vastaanottoa. Itse sain Salman ja Niinan kukittaa Alpon jakaessa heille mitskut sarjassa 58 kiloa ja jonkinlaiset keltaiset läpyskät minulle ja Leilallekin päivän aikana annettiin lajin parissa, kun ollaan parikymmentä vuotta puuhasteltu. Viiden jälkeen lauantaina sen päivän nostot oli nostettu ja Nukkumatti kutsui suojiinsa. 

 49412.jpg