Vuosi kaivinkoneen käynnin jälkeen kesäinen suvanto näyttää tosi upealta, kun koskenniskaa on korotettu kivipadolla vajaa puolimetriä ylöspäin ja samalla joen vedenpinta on myös korkeammalla kuin aiempina vuosina kesäisin. Suunnitelmaan kuuluu myös lisätä koskeen paikka paikoin soraa kutualustaksi kaloille. Saa sitten nähdä pysyvätkö pienet kivet paikoillaan vai viekö tulvavesi mennessään joen syvempiin paikkoihin. Lohijokea ei Väärästäjoesta helpolla kyllä saa, mutta ehkäpä harjus saattaisi virtaavissa pikku koskissa viihtyäkin.

 Tänään oli sitten se raittiusvuosipäivä. Neljännesvuosisata tai 25 vuotta ja oikeastaan puolet elämästä ilman alkoholin tippaa. Isommin ei tullut juhlittua, en edes Ukko-Pekkaa suhauttanut vaikka pölyinen puuvaraston lattian korjaus kurkkua kuivasikin iltapäivällä.

 Hanskin punttiin ei meinannut ensi alkuun kuulua maakunnasta ilmoittautumisia lainkaan, vaikka tänään oli viimeinen päivä kisoihin tulevista nostajista minulle tiedotella. Yhdeksän aikaan iltasella tilanne sitten kertaheitolla parani huomattavasti, kun Junkkari-Hannu peräti kolmetoista nimeä oli kisoihin saapuviksi listannut. Hieno homma.

112041.jpg