turpiin tuli naapuriseuralta kisassa eilen eli Raskoneen lahjoittama pysti sai jäädä Junkkareiden haltuun. Nostajapareittain on jälkeenpäin helppoa katsoa tilaanteen kehittymistä, kisan aikana se oli vaikeampaa. Naiset hoitelivat osansa tyylikkäästi. Eki (53+74=127) teki eroa Malluun mukavasti 18 kiloa, joka sai viiskasissa turpiinsa myös Marialta (50+62=112 oe.) kolmen kilon verran. Samassa sarjassa nostanut Rebekka siirtyi myös uusille kymppiluvuille nostaen 21+30=51. Pirjo kasvatti eron jo 35 kiloon, vastustajanaan olleen tulevan vänrikki-Jennin ollessa vailla mahdollisuuksia. Pirjon tulos (51+69=120) oli myös samalla SM-näyttö sarjaan 75kg.

 Kansallisella puolella nelikasia hallitsi tuttuun tyyliin Jossu (38+47=85) vaikka kipeä kyynärpää vähän haittasikin. Julia rymisteli saman sarjan hopealle parantaen työntörekkaansa kaksikin kertaa. Iitun tulos 20+32=52. Johanna hoiteli viiskolmoset kisailijoille tuloksella 27+37=64. Työntäen nousi pään päälle myös enkkarauta 41 kiloa, mutta pientä punnerrusta tarkat tuomarit nostossa näkivät ja nosto hylättiin.

 Kevyeksi mieheksi (s.56-62kg) olikin tarjolla peräti kolme miesten SM-tason nostajaa ja Antti tuon paikan tällä kertaa sai. Kuuskakkosessa Ana  otti mittaa jälleen kerran HeikkiTanelista. Voittohan siitä tuli ja ero lisääntyi Kisailijoiden hyväksi 41 kiloon. Samalla rikkoontui juuri tarvittava kilomäärä SM-näyttöön. (80+100=180). Mile teki loistavaa jälkeä kuusysissä, nokittaen vielä kilolla Anttia paremmaksi (81+100=181) ja kun aamupaino oli vain n. 61 kiloa, niin eiköhän Milkokin hyvin ehdi SM-näytöt antaa, kun ei armeija paina päälle ihan yhtä lähellä Analla, kun ikää on vasta 14 vee. Junkkari-Rami vastasi sitten sarjaa ylempänä ja seuraavassa ryhmässä Milen haasteeseen ja nuori mutta kokenut nostaja kavensi eron 17 kiloon.

 Kansallisen kisan puolella Sami teki viiskutosen voittotulokseksi 78+85=163 ja lunasti samalla myös jo lähes varman osanotto-oikeuden maaliskuun yleisiin SM-nostoihin Rovaniemelle. Miika säesti hyvin kakkossijalla tuloksella 57+73=130. Kuusysistä löytyy vielä Jaakko sijalta kaksi (65+82=147) tästä kolmen kevyimmän sarjan muodostamasta kakkosryhmästä.

 Jos oli hyvin pullat uunissa neljän ensimmäisen nostajan jälkeen, niin isojen poikien astuessa kehiin tilanne sitten kääntyi odotetun kaltaiseksi, eikä meidän veteraaninostajien onnistunut ihan loppuun saakka johtoa kisassa säilyttää. Junkkarien ykköstykki Miika käänsi edun Junkkareille 97 kilon turvin, vaikka Hanski seiskaseiskassa kasasikin lähes nuoruutensa aikojen parhaita rautoja (76+92=168) Kalajokisten punttijaoston pj oli sitten periaatteessa Raution vastaava vastassa eli minua ja eroksi kasvoi tämän jälkeen jo periaatteessa ratkaiseva 133 kiloa. Oma tulos kuitenkin mieltä lämmittävä 76+86=162 ja parin viikon takaiseen tulokseen tuli molempiin lajeihin mukavasti kilo lisää molempiin. 

 Vaikka ankkuri-Markku tiesi tilanteen toivottamaksi, niin mies laittoi kuitenkin itsensä täysillä likoon ja kavensikin eroa paljon (75kg)  hieman polvivaivoista kärsivää "Heikki-ämmää" vastaan. Paten tulos 127+140=267 ja taistelu sataviisikymppistä vastaan työnnössä ei ketään kylmäksi jättänyt. Lopulliseksi eroksi muodostui näin 58 kiloa.

 Punnituksineen jännittävä kisapäivä kesti seitsemisen tuntia ja jo alussa Pirjon tiukka aikataulu, eli saapuminen viimeisellä minuutilla punnitukseen aiheutti hieman ylimääräistä jännitystä ainakin minulle. Kokkolastakin oli "joukkue" mukana ja Heikki sai kunnian pokata kolmospalkinnon Veikkojen kaappiin. Lohtajan vanhempi Mikko esiintyi kisassa myös loistavasti temmaten yli 60 vuotiaiden superiin peräti SE-rautaa (73kg) Ryskeen tauottua vedettiin vähän henkeä ja siistiydyttiin ja sitten kutsuikin jo Rantakalla illaksi suojiinsa  piirin painonnostoväen.